29 Czerwca 2026, 15:18:26 czas Polski

Autor Wątek: WOOD CLOCK ( ZEGAR Z DREWNA )  (Przeczytany 7989 razy)

Offline peter

Odp: WOOD CLOCK ( ZEGAR Z DREWNA )
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Października 2016, 21:08:25 czas Polski »
a jak się znudzi to zawsze można pomalować lakierobejcą na ciemniejszy kolor i będzie ok.

Offline marcin264

« Odpowiedź #31 dnia: 20 Października 2016, 06:58:18 czas Polski »
I tak też zrobie....póki co :)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Października 2016, 08:02:20 czas Polski »
Witam.
Włożyłeś sporo pracy i ciekawie wyszło.
Zastosowaleś kilka pomysłów.
To też dobrze,  ale jak to mówią co za dużo to niezdrowo.
Dla mnie osobiście ciut za wiele tego. Kokardki, żywica i podstawa.
Proponuję wywalić podstawę, spoód zegara spłaszczyć tak aby słabnie stal na niej stał i będzie lepiej.
A jak byś jeszcze przybejcował kokardki w kolorze mniej kontrasrującym z tlem to będzie idealnie.
Gratuluję projektu i powodzenia w kolejnych.

Offline marcin264

« Odpowiedź #33 dnia: 20 Października 2016, 08:28:39 czas Polski »
Dziękuje Robert za wypowiedź. Spoko...ile ludzi tyle opini. Co do podstawy to nie będę już jej ruszał, mam już dla niego miejsce idealne i ładnie się komponuje z otoczeniem :) a kokardki i podstawę zawsze mogę podciemnić. Dziękuje i pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2016, 08:30:56 czas Polski wysłana przez marcin264 »

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Października 2016, 08:30:57 czas Polski »
Proszę bardzo.

Offline marcin264

« Odpowiedź #35 dnia: 20 Października 2016, 09:11:18 czas Polski »
Tak sobie dumam....w wielu projektach realizacjach można potem coś jeszcze zmieniać modyfikować...radzicie że można zmienić to czy tamto....U mnie w realizacjach jest tak że najmniejsza ingerencja w jakikolwiek projekt to praca ekstremalna wymagająca całej logistyki....Warsztat mój to działka na której mam pomieszczenie gospodarcze ok 8mkw.....dobudowana wiata jakiś stół....no i temp. Taka jak na zewnątrz :) zasilanie z agregatu wszystkich urządzeń....najwięcej robię zimą bo nie ma już ludzi na działkach i mogę trochę hałasować.....Drobniejsze prace przenosze do mieszkania w bloku coś tam podłubie i wracam z projektem na działkę...wyciąganie wszystkich narzędzi...dostosowywanie pod agregat itp Dlatego zaznaczam zawsze że powstają projekty w ekstremalnych warunkach....wielu by to przeszkadzało i zniechęcało do pracy...ale to moja pasja więc trzeba jakoś trwać. Dlatego często projekt który wymaga dajmy na to 100 roboczo godzin u mnie trwa 200 :) ot takie moje opowieści:):):)

Offline Henry

« Odpowiedź #36 dnia: 20 Października 2016, 10:00:50 czas Polski »
Pamiętaj że jesteś na forum które ma za zadanie umożliwiać dzielenie się wiedzą, a szczególnie w dziale "Realizacje krok po kroku" - te rady które dostajesz są nie tylko dla Ciebie, ale też dla innych osób które będą chciały zrobić taki sam projekt.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Października 2016, 10:05:16 czas Polski »
Tak sobie dumam
Masz czcionkę na sterydach?! :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Października 2016, 10:11:18 czas Polski »
Marcin ode mnie łapa w górę. Chłopaki dobrze radzą ale to Ty masz być zadowolony z tego co robisz, nie inni. Z czasem będzie tak że sam zobaczysz co byś zmienił. Wszyscy tak mają że na swoich błędach się uczą a nie czyichś. Wtedy dopiero będą postępy bo teoria od ludzi z zewnątrz pomaga tylko częściowo a do tego nie każdy jest projektantem.
Mi się zegar podoba bo wygląda jak mieszanka styli.  Masz swoją wizję i jej się trzymaj a będziesz się wyróżniał.

Co do chłopaków to każdy chce pomóc. Sam usłyszałem kilka krytycznych słów z tym że ja obracam je w gó..o albo w złoto.  Zależy czy mają sens dla mnie czy nie.

Pozdrawiam

A Kerry jak zwykle nic do wątku nie wnosi ;)

Offline marcin264

« Odpowiedź #39 dnia: 20 Października 2016, 10:26:54 czas Polski »
Kerry
Piszę z telefonu i to w trakcie pracy ciiiiiichosza :) więc czcionkę troche większą ustawiłem i na fonie wygląda ok :)

Offline marcin264

« Odpowiedź #40 dnia: 20 Października 2016, 10:30:52 czas Polski »
Kozio
Zgadzam się....wnioski trzeba wyciągnąć samemu :)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Października 2016, 10:33:38 czas Polski »
A Kerry jak zwykle nic do wątku nie wnosi ;)
Obrażam się!

Offline marcin264

« Odpowiedź #42 dnia: 20 Października 2016, 10:37:04 czas Polski »
Taaaa.....chyba na pogodę choć tam moja ulubiona :) jak mogęmajsterkować :)

Offline BlackJack15

« Odpowiedź #43 dnia: 20 Października 2016, 10:38:45 czas Polski »
Realizacja bardzo fajna choć pewnie gdyby to była moja realizacja to bym o bardziej dopasowanej stylowo podstawce pomyślał :). Koledzy powinni się bardziej chyba skupić na technikach wykonania danej pracy - choć faktycznie w dziale krok po kroku to pominąłeś - niż na ocenie wyglądu bo jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Jeśli Tobie się tak podoba to super i nic nikomu do tego ;)

Offline marcin264

« Odpowiedź #44 dnia: 20 Października 2016, 10:42:40 czas Polski »
BlackJack15
Krok po kroku masz pokazane.....link do filmiku na początku wątku :)