18 Maja 2026, 15:50:28 czas Polski

Autor Wątek: Skrzynia na pościel - nowe życie  (Przeczytany 1189 razy)

meridox

• Gość
Skrzynia na pościel - nowe życie
« dnia: 20 Października 2016, 17:14:50 czas Polski »
Jedni na forum opisuję jak robią nowe skrzynie na pościel a ja ostatnio wyrzucałem starą kanapę na śmieci. A że była tam przykrywa pojemnika na pościel ze sklejki wiec zacząłem ją rozbierać na częsci pierwsze. gdy już rozebrałem okazało się że boki pojemnika też są ze sklejki no i pomyślałem że szkoda wyrzucić :) trzeba dać jej szanse na życie:) tak więc przedstawiam wam drugie życie starej skrzyni na pościel

Klo

• Gość
Odp: Skrzynia na pościel - nowe życie
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Października 2016, 19:02:34 czas Polski »
Coś z niczego...
I gitara. :)

Offline Bagoo

« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2016, 19:05:37 czas Polski »
Zawsze przyklaskuje renowacji tudzież nowemu życiu mebla czy innego przedmiotu niż wywalaniu,pomysł świetny i pewnie groszowa sprawa.
Na przyszłość dokumentuj po kolei jak robisz, dobrze byłoby zobaczyć rozwiązania, zawsze się człowiek czegoś nauczy.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Października 2016, 21:00:56 czas Polski »
no właśnie żałuje że nie robiłem zdjęć po kolei bo projekt prosty wykonanie szybkie ale jest kilka rożnych rozwiązań :) np szersze półki przykręcone na łączniki a te węższe klejone na kołki, drzwiczki suwane boki i dół frezowane a u góry prowadniczka plastikowa, za uchwyty na narzędzia robią zwykłe kołki drewniany o średnicy 10mm ( otworek + klej + kołek = narzędzie wisi ). większość użytych rzeczy to śmieci do wyrzucenia były a tak posłużą jeszcze pewnie kilka lat no i satysfakcja ze się zrobiło nie zapłaciło bezcenna :)