04 Maja 2026, 03:46:26 czas Polski

Autor Wątek: Kupię Wyrówniarko Grubościówkę  (Przeczytany 6151 razy)

Offline bigber

Kupię Wyrówniarko Grubościówkę
« dnia: 28 Października 2016, 21:17:10 czas Polski »
Cena około 2tys może być na 230 lub siła najważniejsza kwestia 100% sprawna.

Jeśli ktoś posiada jakiegoś Chinola ale tylko bardzo dobrej cenie też może być

Offline Endrjou

Odp: Kupię Wyrówniarko Grubościówkę
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopada 2016, 08:11:43 czas Polski »
Mam dymę w pełni sprawną w cenie właśnie około 2tyś z przystawką do frezowania. Jeśl kolega jest zainteresowany to podam więcej szczegółów.

Offline bigber

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopada 2016, 08:27:57 czas Polski »
Witam przepraszam że dopiero teraz, jeśli jest ok tzn. nie ma problemów z blatami jak i z grubościówką to jestem zainteresowany lecz napisz jeszcze skąd jesteś by transport nie był droższy od samej maszyny

Offline Endrjou

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopada 2016, 13:22:49 czas Polski »
Olsztyn warmińsko mazurskie, co do sprawności to poprzedni właściciel zarzeka się że jest ok ale przed sprzedażą muszę sam sprawdzić bo nie chciał bym sprzedać maszyny w jakimś stopniu nie sprawnej. Dostałem ją około tyg temu w rozliczeniu i jeszcze nie zdążyłem nic sprawdzić. Jeśli jesteś dalej zainteresowany znając lokalizację to się za nią wezmę.

Offline bigber

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Listopada 2016, 21:58:07 czas Polski »
Kurde 400km w jedną stronę więc dupa chyba że wchodzi w grę wysyłka (tylko nie wiem jak z kosztami) ale to już musiałbyś zagwarantować w 100% że jest wszystko cacy

Offline Endrjou

« Odpowiedź #5 dnia: 07 Listopada 2016, 22:37:31 czas Polski »
A Ty w jakim rejonie mieszkasz ? Mam transportu kilka możliwości a co do sprawności maszyny to w tym tygodniu mam nadzieję że będę wszystko wiedział.

Offline Zbigniew

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Listopada 2016, 12:18:47 czas Polski »
Witaj Arturze,
a jaka szerokość obróbki Cię interesuje? Co chcesz obrabiać i ile masz tego do zrobienia?
Pozdrawiam!

Offline bigber

« Odpowiedź #7 dnia: 15 Listopada 2016, 10:01:15 czas Polski »
Okolice Częstochowy.

Co chce robić dobre pytanie, w najbliższym czasie chce zrobić drewutnie i szopkę narzędziową oraz altanę ogólnie do przetarcia około 5m3 większa część jednostronnie.  Dodatkowo mam około 6m3 dęba pociętego na 5cm i pasowało by coś z niego zrobić, kawałki są to różne ale sądzę że szerokość strugania 20 będzie ok dobrze jak by wysokość miała 14 ale jak będzie 12 też przeżyje. Ogólnie coś mobilnego używanego w rozsądnych pieniądzach i oczywiście spranego (to takie moje marzenia)

Offline Endrjou

« Odpowiedź #8 dnia: 15 Listopada 2016, 11:31:27 czas Polski »
To dyma jak znalazł, ale do Częstochowy jednak daleko. Jeśli jednak masz jakiś transport to maszynę już sprawdziłem i jest w pełni sprawna, wymieniłem noże bo stare już były bardzo tępe i teraz ładnie struga. Może dziś albo jutro zrobię jakieś zdjęcia to gdzieś tu wrzucę. 

Offline wierzba

« Odpowiedź #9 dnia: 15 Listopada 2016, 14:49:45 czas Polski »
bigber tyle rzeczy chcesz robić i wydać tylko 2 tysiące...  :o nie wiem czy tak się da. jak chcesz mieć dobrze to i dobry pieniądz trzeba wydać. wg mnie żeby zrealizować tę listę życzeń, to trzeba by było zacząć myśleć o maszynie ok 4 razy droższej. inaczej nie ujedziesz.

Offline bigber

« Odpowiedź #10 dnia: 15 Listopada 2016, 15:01:11 czas Polski »
Lukasch2000 ja niestety nie jadę chyba że za rok jak nad morzę będę jechał, szkoda bo jak sprawdzona i dobra to ok ale jednak kilometrówka nie do przeskoczenia chyba że na paletę i kurierem ale wtedy musimy pogniecionego cenę.

Wierzba nie wiem czy ty serio czy się zgrywasz. w sumie mam do przerobienia około 5m3 licząc czterostronnie ja płacę 100zł za stronę za m3 to daje  2500zł za robotę jak bym zlecił w tartaku, dlatego piszę że jak będzie coś w dobrej cenie i w dobrym stanie to jestem chętny. Bo jak policzysz prąd, noże i jakieś niespodzianki nie liczę już dniówek jakie trzeba przy niej spędzić to wychodzi drożej niż zlecenie tego komuś, pozostaje tylko przyjemność ale ta będzie tylko wtedy jak maszyna będzie sprawna.

Nie wiem chcesz powiedzieć że dyma to zabawka do zrobienia kilku metrów kwadratowych na rok
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2016, 15:03:34 czas Polski wysłana przez bigber »

Offline Endrjou

« Odpowiedź #11 dnia: 15 Listopada 2016, 15:40:20 czas Polski »
zawsze możesz na łyżwy nad Bałtyk podjechać :D Wysyłkowo wolał bym nie, wole jak klient obejrzy to co chce kupić szczególnie w przypadku rzeczy używanych. Jeśli nic sensownego nie znajdziesz u siebie to będziemy myśleć.
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2016, 15:42:41 czas Polski wysłana przez Lukasch2000 »

Offline yutek

« Odpowiedź #12 dnia: 21 Listopada 2016, 14:00:43 czas Polski »
Mam bernardo takie jak w linku - pracuje od wiosny, przerobiła jakis 1m3 drewna. Ogólnie zadowolony jestem tylko trochę upierdliwe ustawianie przykładnicy - ale dobry winkiel i jest ok. sprzedaje bo kupiłem większego hammera

Delikatnie uszkodzona osłona układu napedowego - nic strasznego, w transporcie sie wgięła i farba odprysła a dranie  hafena nie uwzględnili mi reklamacji -fotki na życzenie.

Cena 2500 pln

Acha jestem z wielkopolski - leszno

http://www.hafen.pl/produkty/strugarko-grubosciowka-adm-v-,53,2,545

Offline bigber

« Odpowiedź #13 dnia: 21 Listopada 2016, 20:26:06 czas Polski »
yutek nie kuś, a tak serio obecnie 2000 to max na co mnie stać wiec jak pasuję to w sobotę jestem.

Offline bigber

« Odpowiedź #14 dnia: 14 Stycznia 2017, 08:15:38 czas Polski »
Nadal aktualne, jak by ktoś coś, to pisać  ;)