12 Maja 2026, 10:45:47 czas Polski

Autor Wątek: Co z tym zwariowanym warsztatem? Gdzie on?  (Przeczytany 6068 razy)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Co z tym zwariowanym warsztatem? Gdzie on?
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Listopada 2016, 09:00:12 czas Polski »
Ja z.kolei dowiedziałem sienu źródła że montaż filmu jest po stronie konkurenta Jarka.
Tak więc spekuluję ze Jarek wygrał i jego konkurentowi ciężko wyemitować film.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Listopada 2016, 09:01:49 czas Polski »
@kojot
Trochę masz rację i dużo nie masz. Biorąc literalnie, to co piszesz, to takie forum jak nasze nie za bardzo ma sens - przecież 90% użytkowników, to amatorzy najczęściej z branży IT ale też innych zawodów, którzy biorą się za to, na czym się nie znają ( na pewno na początku). Przecież stolarstwo, to skomplikowany zawód, wymagający rozległej wiedzy i dużych zdolności manualnych. Do tego na forum amatorzy "doradzają" innym amatorom - na szczęście mamy kilku zawodowców,którzy korygują błędy i tym samym nasza wiedza rośnie. I to jest zaleta tego forum.
Zgadzam się, że pewne prace z uwagi na bezpieczeństwo należy powierzać fachowcom z uprawnieniami ( elektryk, gazownik, leczenie ludzi ) a prace, które chce się robić samemu rozpocząć od poczytania zasad bezpiecznego ich wykonywania i nauczyć się jak prawidłowo powinny być wykonywane. I temu między innymi służy takie forum jak nasze. Nie ma co też przesadzać z tymi specjalistami, bo czasami wychodzi z tego karykatura w życiu codziennym - jest lekarz od zdejmowania paznokcia, inny od ostrogi, inny od grypy itd To tak jakby byli fachowcy od gwintów lewo a inni od prawoskrętnych.
Koledzy już pisali - w naszych warunkach ekonomicznych ludzie chcą a niekiedy muszą wiele prac wykonać sami, inaczej nie poprawią sobie warunków życia.
Co do reklam w DiD - dzięki nim ta witryna i forum istnieje. Że reklamy dotyczą tylko sprzętu prof? - jest też kanał Pragmatycznego Przemka i inne a także recenzje na forum sprzętu dla amatorów. Nie ma co się "napinać"

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Listopada 2016, 09:27:40 czas Polski »
Nieco przkoloryzowujac

Specjalizacja jest dobra dla....
mrowek.

A na video czekam z niecierpliwoscia.

Offline L4

« Odpowiedź #33 dnia: 16 Listopada 2016, 12:16:10 czas Polski »
A moim zdaniem w powiedzeniu że Polak potrafi coś jes. Mało jest narodów tak zdolnych jak nasz i tak sumiennie pracujących jak my.

I tak skromnych :-)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Listopada 2016, 15:22:43 czas Polski »
Wracając do tematu :) co z tym filmem?? może Jarek by się wypowiedział osobiście no chyba że jak to bywa w tego typu realizacjach telewizyjnych umowa zobowiązuje że nie może zdradzać żadnych informacji na temat programu wtedy wystarczy powiedzieć " sorry chłopy nie mogę nic zdradzić" i sprawa zamknięta każdy nie spekuluje tylko siedzi grzecznie po cichu mając nadzieje że nie długo wyemitują jakiś odcinek  :)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Listopada 2016, 17:03:43 czas Polski »
Odpowiedzi udzielilłem wcześniej. Dzisiaj rano.

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Listopada 2016, 17:58:29 czas Polski »

Tak więc spekuluję ze Jarek wygrał i jego konkurentowi ciężko wyemitować film.

... I konkurent stwierdził że kupuje lepsze  maszyny a stare feldery sprzedaje ;)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Listopada 2016, 19:38:00 czas Polski »
Popatrzmy na podejście Niemców...
No to popatrzmy:

Offline Jake28

« Odpowiedź #38 dnia: 16 Listopada 2016, 22:50:09 czas Polski »
Haha Klo wygrałeś internety 😂

Offline Lopi1

« Odpowiedź #39 dnia: 19 Listopada 2016, 15:40:30 czas Polski »
To ja wiem. Z.drugiej strony.
Nie czekaj żeby zabrzmialo to nieskromnie, ale potrafię zrobić sporo rzeczy i to na wysokim standardzie.
Mam tyle pracy  że ludzie chcą aby ją im to robił i nikt inny bo wiedzą że będzie zrobione bardzo solidnie.
Czekają po kilka.dni a niektórzy miesięcy aż będę miał czas.
To ich wybór.  I nie dlatego że nie ma innych fachowców.

A moim zdaniem w powiedzeniu że Polak potrafi coś jes. Mało jest narodów tak zdolnych jak nasz i tak sumiennie pracujących jak my.
I zamiast byc dumnym z tego to sami siebie krytykujemy.

Wiary w siebie i naszych rodaków.

Pozdrawiam
Brakuje solidnych wykonawców, od budowlanca po dentystę. Budowlaniec (przecietny) nie istnieje bez pianki i silikonu. Dentysta, czesto zamiast porzadnie wyleczyc zeba, napacka swojego cementu, skasuje 150 zlociszy a po kilku latach zab do wyrwania.