Moja odpowiedź w tym wątku nie miała za zadanie być miłą, ani tym bardziej niemiłą. Po prostu ironiczne wydało mi się założenie wątku na temat wyrobów z drewna, a następnie wpisanie posta o treści - ponownie zacytuję:
...A ja tak sobie fantazjuję na temat wykonywania np. zabawek z drewna i sprzedawania ich przez Internet. Na razie nie mam na to ani sprzętu ani czasu ani umiejętności.
Rozumiem również kwestię, że niektóre osoby nie są "oblatane" w sieci i wyszukiwaniu treści jakie je interesują. No ale jak wpiszę w
www.google.pl hasło: "projekty zabawek z drewna", to wyskakuje mi multum stron z projektami. Jeszcze jak kliknę żeby wyszukało w języku angielskim to nie starczy mi zim na oglądnięcie wszystkich. I nie muszę nawet nic czytać bo obrazki wszystko obrazują. Nawet pomijając już to google. (O tym też wspominałem) Jest na forum dział: "Z sieci". Są tam podane bezpośrednie linki do stron wraz z opisem co na nich się znajduje.
Każdy kto kiedyś coś sam zaprojektował, czy też szukał jakiegoś projektu, wie ile czasu i pracy to kosztuje. Dlatego, niekiedy, irytują mnie sytuacje gdy ktoś wrzuci hasło typu: "podajcie ciekawe pomysły, może kiedyś je zrealizuję".
Co do pomysłu na wykonanie figur szachowych, jak i przygotowanie materiału czy też narzędzi. Na to też jest odpowiedni dział, a nawet dwa działy pasują: "Realizacje własne", "Projektowanie i Oprogramowanie" (amigorg o tym już pisał).
Mówią że winny się tłumaczy, ja się nie tłumaczę tylko uzasadniam swoje wcześniejsze wypowiedzi. Zero w tym złośliwości.
I tak na koniec jeszcze podsumowując. Kolega "mim" zaczął wątek z zapytaniem o sugestie na temat szachów. Do tej pory w odpowiedzi pojawiło się 16 postów (razem z tym). Z czego amigorg właśnie podpowiedział o działach na forum, ja odradziłem szachy, i ktoś tam jeszcze wspomniał o tokarce. A tak poza tym, czy wyszło coś sensownego z tej dyskusji? Może i jest to dopiero jej początek, ale na moje oko nie wróży on nic konstruktywnego.
Na koniec dodam jeszcze emotkę, żeby nie było że ze złośliwości pisze to wszystko