27 Kwietnia 2026, 12:46:03 czas Polski

Autor Wątek: Frezark dla amatora  (Przeczytany 12978 razy)

kozio

• Gość
Odp: Frezark dla amatora
« Odpowiedź #60 dnia: 05 Lutego 2017, 11:37:37 czas Polski »
Jeśli w okolicach 200 to polecam meec.
Miałem przez długi czas.
Jeśli w okolicach 500 zł to makita 3600

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 05 Lutego 2017, 11:44:20 czas Polski »
Na temat meeca też tylko pozytywnie mogę się wypowiedzieć. Wprawdzie zerwał się gwint podczas zmiany tulei ale jest szansa, że to z mojej winy. Wymieniona jednak została od ręki na drugą i po sprawie. Na verto bym się nie zdecydował po wyrażeniu, jakie wywarło na mnie kilkuktotne macanie sprzętów tej marki chociaż nigdy ich nie używałem. O Einhellu na tym forum przeczytasz sporo. Niewiele jednak dobrego ;)

Offline Miecho

« Odpowiedź #62 dnia: 05 Lutego 2017, 21:18:21 czas Polski »
Ciekawi mnie różnica pomiędzy tymi prawie najtańszymi - wizualnie są identyczne Meec, Dexter, Macallister tylko inna kolorystyka, a jednak jedne się poleca, a inne nie.
Kilka lat miałem Einhela z żółtej serii - naj grosze w nim były sprężyny, twarde i się zacierały, pracowały skokowo, do włącznika wchodził pył i nie stykało, a poza tym to pracował aż robił się gorący :D

Jak nie Bosch to chyba ten Maktek będzie - da się regulować wysokość przez blat?

Offline Miecho

« Odpowiedź #63 dnia: 07 Lutego 2017, 20:25:19 czas Polski »
A takie sprzęty ktoś używa?
U nas w Pabianicach jest cały sklep z tym Makita/Dewalt/B&D/Vender

mily68

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 07 Lutego 2017, 23:36:12 czas Polski »
W Pabianicach? Toż to po sąsiedzku ode mnie (Łódź/Starowa Góra). A gdzie dokładnie?

Offline Miecho

« Odpowiedź #65 dnia: 09 Lutego 2017, 16:36:15 czas Polski »
Pabianice ul.Reymonta:
https://www.google.pl/search?q=pabianice+reymonta&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=aImcWOuiBoLN8ge8jpfoAQ
Jest serwis sklep i wypożyczalnia wszelakiego dobra

Vander'a to się kupi taniej o kilka ładnych % na Ale... pozostałych marek nie sprawdzałem.

Offline Miecho

« Odpowiedź #66 dnia: 11 Lutego 2017, 16:08:41 czas Polski »
Pech chciał, że według strony internetowej sklep Jula nie posiada na dzień dzisiejszy czerwonej frezarki Meec
za 310zł zakupiłem w innym sklepie nowiutką Black&Decker K900E 1200W 8mm, mam nadzieje, ze to będzie dobry zakup :D