Udało mi się nabyć za dosłownie ,,pieniądze na cukierki'' Bukowy strug. Naprawdę kawał solidnego
narzędzia ciężki i masywny, bardzo twardy i gruby nóż. Mało wiem na temat tego struga. Dodam ,że nie jest to żądna marketów-ka.
Jak szepniecie jakieś info o tym strugu to nie tylko pomożecie mi ale także innym czytelnikom. Jak zamieściłem w temacie,
chciałbym bardzo owe narzędzie przywrócić do łask, bo czuje że jest warto i z nawiązką mi się to odpłaci w przyszłych realizacjach.
Prośba do was o wskazówki i autorytarne wypowiedzi. Pisać co wiecie w jaki sposób byście wykonali daną czynność czemu tak a nie inaczej.
Może mieliście bądź macie do czynienia z takim sprzętem. Największy problem podejrzewam będę miał ze szlifowaniem stopy.
Spód ma mało powierzchnię i domyślam się że będzie problem z utrzymaniem samego kąta i płaszczyzny ( idealnie prostopadłej do ścian).
Owe ściany nie są równe i przydało by się poprawić bo mają duża niepowieszenie (można to by wykorzystać w późniejszych pracach)
Kolejny ,, feler'' w moim nowym nabytku to nóż. Jest strasznie krzywy, ostrzony dosłownie chyba osełką na kolanie. Konieczny będzie duży zbiór i tu też pojawiają się nie jasności ,,gdzie, co, jak''Za wszelkie wskazówki i komentarze z góry dziękuje i zapraszam do aktywności. Kondycja opisywanego struga pokazana na zdjęciach