03 Lipca 2026, 01:49:44 czas Polski

Autor Wątek: Propozycje działów v0.2  (Przeczytany 5191 razy)

Offline gołąb

Odp: Propozycje działów v0.2
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Czerwca 2013, 19:19:30 czas Polski »
Panowie i Panie,
Forum się zacznie kręcić jak będzie miało 1000-2000 użytkowników, z czego mocno 1/5 aktywnych a reszta pisze okazjonalnie. Jarek to wie i każdy kto wie to wie.
30 nawet bardzo aktywnych ludzi forum nie napędzi. Uważam, że jak na staż forum jest nieźle. Trzeba czasu i działań.
Co do działów - wiem, że chciałoby się szybciej, lepiej, więcej. Ja na tym etapie jednak pozwoliłbym się "wydeptywać ścieżkom" i za jakiś czas zrobił chodnik tam gdzie ludzie chodzą :). pzdr     

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Czerwca 2013, 20:12:27 czas Polski »
Jestem  za pozostawieniem tak jak  jest , bo  zrobi     się kaszana

Offline Mariusz Płaszczyk

« Odpowiedź #17 dnia: 26 Grudnia 2013, 02:15:31 czas Polski »
Wiem, że odkopuję, ale przychodzi mi do głowy jeszcze jednen, moim zdaniem ciekawy dział. Mógłby się nazywać "Mój warsztat" i chętne osoby pokazywały by w nich swoje miejsca pracy. Co o tym myślicie?

Offline Adam

• Full Member
  • Ocena +6/-1
  • Projekt - połowa sukcesu
  • View Gallery
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Grudnia 2013, 11:49:56 czas Polski »
Jestem jak najbardziej na TAK. Już dawno myślałem, żeby do Jarka o tym napisać.

Ale ja bym jeszcze dodał tam, żeby oprócz zdjęć wszyscy pisali jaki sprzęt posiadają.

Offline Grześ_

• Full Member
  • Ocena +6/-0
  • Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
  • View Gallery
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Grudnia 2013, 12:10:34 czas Polski »
a ja mam propozycje:
1. Strefa biznesowo urzędnicza - dział w którym można porozmawiać  zakładaniu własnej działalności gospodarczej, marketing itp.
2.pozostałe drewniane rzemiosła- znajdziemy wśród nas cieśli, rzeźbiarzy, być może bednarzy,  itp. miejsce w którym drewno też jest głównym materiałem w pracy

mily68

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Grudnia 2013, 19:49:25 czas Polski »
Grześ_ - 1. Nie chcemy tu drugiej Manty. 2. Na razie póki jest mało aktywnych użytkowników taka segregacja chyba nie jest jeszcze potrzebna...
Gołąb i TomekZ mają rację.
Mariusz Płaszczyk i Adam - na razie można taki wątek założyć w dziale np. Hyde Park lub w galerii. Jak się rozwinie to wtedy Jarek go najwyżej przeniesie lub jakoś inaczej wyodrębni...

Offline Grześ_

• Full Member
  • Ocena +6/-0
  • Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
  • View Gallery
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Grudnia 2013, 20:38:23 czas Polski »
Wiem że to nie jest druga manta. Widzę że forum dobrze się rozwija bez loży szyderców. z doświadczenia wiem bo taki przypadek już widziałem na innych forach. Trochę czasu minęło i funkcjonują teraz pełną parą.
Damy radę, jeżeli tylko każdy doda coś od siebie jakąś swoją "cegiełkę" do forum. Mam kilka wątków do napisania, tyle że ostatnio czasu miałem niewiele. postaram się to nadrobić :)
faktycznie punkt 1 może  być trochę drażniący.
Zamiast pokazywania warsztatu można pokazać, porobić fotki własnym narzędziom/ elektronarzędziom /maszynom ,napisać opinie. Można uzupełnić te "szufladki" :)
Z tym moim pomysłem o ciesielce, rzeźbieniu można zrobić podział w Realizacjach własnych, tak na początek oczywiście jeżeli forum ruszy :)
Oczywiście to nie jest nakaz tylko mała osobista sugestia, podpowiedź :)
pozdrawiam

mily68

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Grudnia 2013, 20:47:57 czas Polski »
Bardziej chodziło mi o to, że zdecydowanie nie chcemy "strefy zamkniętej" dostępnej tylko dla zawodowców - takie sprawy można załatwiać na PW - tu wszyscy jesteśmy równi niezależnie od stopnia umiejętności i zawodowstwa. Szyderców napiętnujemy lub wywalczymy ich zbanowanie (albo usunięcie konta).
Myślę, że najlepsze będzie zamiast opisywać swój warsztat (co oczywiście też można - nie neguję tego) napisać recenzję dotyczącą konkretnej maszyny czy narzędzia popartą zdjęciami - to chyba bardziej wartościowe... :)

Offline valdi

« Odpowiedź #23 dnia: 26 Grudnia 2013, 21:10:59 czas Polski »
„Trochę czasu minęło i funkcjonują teraz pełną parą.” – słuszne zauważenie bardzo to przykre,
ale zauważalne może nie pełną parą w mojej ocenie. O dobry klimat warto dbać, był
bardzo zauważalny na DiD i myślę, że fajny klimat to jest to co przyciąga, a o to z pewnością chodzi.

„Zamiast pokazywania warsztatu można pokazać, porobić fotki własnym narzędziom/
elektronarzędziom /maszynom ,napisać opinie.”

Pomysł bardzo fajny i użyteczny.