Mam na imię Grzegorz, mam 27 lat. Posiadam działkę ROD na której na wiosnę chcę zbudować warsztat 3x4 m. Pytań i próśb o porady będę miał wiele w oddzielnych postach. Mam nadzieje, ze będziecie dla mnie łaskawi i wyrozumiali. Stolarstwem (w pojęciu amatorskim) zainteresowałem się rok temu. Mając do dyspozycji kilka "dziadkowych" narzędzi, wykonywałem już nie wielkie prace.
m. in. ławki (ze składanym oparciem) z ok 20 używanych palet ze stołem pod pawilon ogrodowy (styl skandynawski).
Będę tez planował zakupy, niezbędne duże elektronarzędzia, które na początek wystarczą mi do obróbki drewna na potrzeby budowy. Będę się też chciał Was poradzić co do wyboru tych niezbędnych narzędzi, mojego projektu domku/warsztatu itp.
Mniejsze narzędzia kompletowałem już od roku.
Bardzo bym chciał zająć się stolarstwem na dłużej, może kiedyś jako dodatek zarobkowy. Do tego trzeba lat praktyki. Mam wielkie chęci, chcę zainwestować pieniądze w miejsce, które będzie taką odskocznią od codzienności, gdzie będę mógł tworzyć, projektować, czuć zapach drewna, móc oglądać rezultaty mojej pracy, mieć z tego satysfakcję. To jest coś co mnie pasjonuje.
Myślę o tym na co dzień, bez przerwy, nie mogę się doczekać wiosny i tych długich pracowitych dni.

Pozdrawiam,
Grzegorz