19 Czerwca 2026, 22:00:10 czas Polski

Autor Wątek: Odkurzacza WD 3500P " CUDOWNE PRZYGODY w ŚWIĘTA i CIĄG DALSZY NA NOWY ROK  (Przeczytany 15337 razy)

Offline PiotrM

Odkurzacza WD 3500P " CUDOWNE PRZYGODY w ŚWIĘTA i CIĄG DALSZY NA NOWY ROK
« dnia: 01 Stycznia 2014, 16:31:13 czas Polski »
witam, wszystkich w Nowym Roku, życząc Wszystkiego Dobrego .
A napiszę kilka zdań na temat " CUDOWNYCH PRZYGÓD Z ODKURZACZEM PREZENTEM WD 3500P

Kupiłem ten odkurzacz , na prezent, przed przekazaniem go synowi, przeprowadziłem pierwszą próbę jak on działa .
Podczas tej próby może łączny czas pracy to wliczając przerwy 15-20 minut, zbierał z podłogi w garażu idealnie i z półek też .Potem podpiąłem pod niego szlifierkę oscylacyjną i przeszlifowałem blat od stołu szlifierka metabo moc 400W.
kilkakrotnie załączałęm bo zmieniałem papiery przy tym szlifowaniu. W zasadzie wszystko było w porządku , ale po którymś załączeniu szlifierki odkurzacz przestał się załączać kiedy szlifierka się włączała.

Odwiozłem odkurzacz do sklepu, żądając wymiany na innym , sklep nie zgodził się na to i przyjął odkurzacz do reklamacji!
Po "walce " 31.12.213 po 14 dniach kazali mi przyjechać i odebrać nowy odkurzacz tego samego modelu.Byłem w pracy i podjechałem i  odebrałem szczęśliwy nową sztukę , po pracy około 17 tej udałem się z nim do garażu i chciałem sprawdzić czy wszystko działa.
Po podłączeniu i sprawdzeniu odkurzacza najpierw w pozycji zwykłej pracy poz I wszytko okej ,
wziąłem szlifierkę mimośrodową 400W i wpiąłem w gniazdko w odkurzaczu i załączyłem szlifierkę do której dołączyłem wąż ssawny.
i po włączeniu szlifierki odkurzacz za pierwszym razem się załączył , ale spróbowałem włączyć szlifierkę drugi raz i już się nie załączył odkurzacz!! próbowałem kilak
Ze względu na porę wysłałem zgłoszenie o awarii na służbową komórkę kierownika sklepu bo sklep w SYLWESTRA nie pracował o 17 tej
i wieczorem w sylwestrowy wieczór, napisałem na meila oddziału u nas w kraju tej firmy list na ręce Szefa, z prośbą o
pomoc w rozwiązaniu problemu i z informacją o wadliwości tego modelu odkurzacza.
I tak rozpoczął się dla mnie rok 2014 , kolejna walka w wielkim sklepie z reklamacją , !!! kolejne dni bez odkurzacza i bez drobnej , bo drobnej kwoty, w portfelu i proszenie się wydzwanianie , itp itd. 8)
pozdrawiam ;)
PiotrM

Offline Adam

• Full Member
  • Ocena +6/-1
  • Projekt - połowa sukcesu
  • View Gallery
Odp: Odkurzacza WD 3500P " CUDOWNE PRZYGODY w ŚWIĘTA i CIĄG DALSZY NA NOWY ROK
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Stycznia 2014, 17:07:02 czas Polski »
kolejne dni bez odkurzacza i bez drobnej , bo drobnej kwoty, w portfelu i proszenie się wydzwanianie

400 zł to nie taka drobna kwota. Za tą cenę to bym się spodziewał, że będzie dobrze działał. No ale cóż.

Powodzenia przy dalszej "walce" ze sklepem.  :)

Offline lemonmint

« Odpowiedź #2 dnia: 01 Stycznia 2014, 18:36:18 czas Polski »
No tak.
Mnie nie stać na kupowanie tanich maszyn ( to nie żart, życie nauczyło).
Lepiej 5 razy przemyśleć, popytać i znowu 5 razy pomyśleć.
Jeśli naprawdę potrzebujesz jakiegoś urządzenia, to kup dobre, takie z którym Inni mają dobre doświadczenia.
Czasami te parę stówek nie jest warte naszego zdrowia.

Offline PiotrM

« Odpowiedź #3 dnia: 01 Stycznia 2014, 19:07:25 czas Polski »
tak masz rację, ja się z Tobą zgadzam,  to produkt  który pewnie aby szczęśliwie kupić to trzeba kupić 10 sztuk
pozdrawiam
PiotrM

Offline robson

« Odpowiedź #4 dnia: 01 Stycznia 2014, 19:16:51 czas Polski »
A cóż to za odkurzacz? 

Offline PiotrM

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Stycznia 2014, 19:18:33 czas Polski »
cześć Robson, to KARCHER WD3500 P?? ja to mam szczęście ?
pozdrawiam
PiotrM

Offline robson

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Stycznia 2014, 19:34:48 czas Polski »
no cóż musisz walczyć o swoje :(

Offline tomysz1

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Stycznia 2014, 19:47:49 czas Polski »
Kiedyś Karcher to było coś. Teraz masówka i chińskie badziewie przynajmniej w niższych przedziałach cenowych. No niestety takie czasy..
Pozdrawiam
Tomek

mily68

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Stycznia 2014, 19:55:41 czas Polski »
Może spróbuj jeszcze w sklepie przeprowadzić test czy wszystko działa... Z drugiej strony po którejś reklamacji mają obowiązek zwrócić pieniądze. Zorientuj się jak to wygląda w Twoim przypadku. Może też zadzwoń/wyślij maila do Karchera opisując całą sytuację (to czasem - choć nie zawsze działa).

Offline Nakusek

« Odpowiedź #9 dnia: 01 Stycznia 2014, 20:09:35 czas Polski »
Hmmm to mnie zaskoczyłeś tym wpisem.
Liczyłem, że Karcher to sprawdzony sprzęt.

Sam szukam jakiegoś odkurzacza "w rozsądnej" cenie i właśnie o nim myślałem, a teraz to nie wiem :/

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #10 dnia: 01 Stycznia 2014, 20:24:01 czas Polski »
Całe szczęście, że to przeczytałem, bo też chciałem kupić ten odkurzacz.
Dla tego dzisiaj zmieniłem szybko zdanie i kupiłem ten :)
http://allegro.pl/stanley-odkurzacz-przemyslowy-stn32xe-32l-worek-i3819331676.html
Może będzie lepszy, może ktoś posiada takowy i może coś napisać ?
Jutro gość wysyła kurierem, jak dotrze, to przetestuje i opiszę.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Stycznia 2014, 20:42:39 czas Polski »
Jak naprawią po raz drugi to w sklepie niech zademonstrują jak on działa, niech wepną kilka sprzętów o różnej mocy. Jednak skoro padł 2 razy, to ja bym wołał zwrot $$$, szkoda czasu na nerwy.
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline PiotrM

« Odpowiedź #12 dnia: 01 Stycznia 2014, 22:15:40 czas Polski »
witam, Ja to mam szczęście.
Pismo do Karchera wysłałem, w wieczór sylwestrowy, ale u nas to tak spłynie bez echa,
takie czasy i takie położenie geograficzne.

Muszę przejść przez to , to drugi odkurzacz, pierwszy zgodnie z tym co przewidziałem już 16.12.2013 nie był naprawiony,
ten pierwszy pracował około 15-20 minut.
Ten drugi egzemplarz nowy odebrałem 31.12.2013 wyjechałem do sklepu z pracy około 8.30  i po pracy około 17 sparawdziłem w domu
i cóż podpiąłem szlifierkę 400W pod odkurzacz, przełącznik w położeniu II i jedno właczenie około 10 sekune okey ,
za drugim razem odkurzacz już się nie włączył !!! >:(
W Sylwka już sklep zamknięty,
zgłosiłem SMSem awarię do kierownika działu narzędzi w tym sklepi i jutro mam zajęcie dodatkowe odwiezienie tego urządzenia do sklepu
co za egzemplarz 10 sekund działał prawidłowo!
Jutro kolejna wizyta i przepychanka w sklepie.  8)

pozdrawiam
PiotrM

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Stycznia 2014, 22:20:29 czas Polski »
Jutro kolejna wizyta i przepychanka w sklepie.
Nie zapomnij zabrać do sklepu AK 47 :)

Offline Dreluks

« Odpowiedź #14 dnia: 02 Stycznia 2014, 09:38:10 czas Polski »
Witam,

PiotrM po przeczytaniu tego wątku normalnie ręce, cycki opadają. P Bardzo dużo ludzi narzeka na kupno elektronarzędzi w marketach typu Castorama czy Obi. Skąd to się wzięło. Producent robi 2 wypusty w tym przypadku odkurzacz. Pierwszy wypust to mniejsza ilość elektronarzędzi, która jest zrobiona w sposób idealny dla użytkownika tzn. że pochodzi przez długi czas. Drugi natomiast wypust to masówka która leci po marketach przykładem wyżej wymienionych. Jest zrobiona aby polska nie zginęła. Dla takiego producenta jest to bardziej opłacalne bo więcej sztuk sprzeda z gównianego materiału i może kilka sztuk tylko do wymiany będzie.

Ja jeszcze jestem gówniarzem bo dopiero 24 lata ale życie pewnych rzeczy już nauczyło że zakupów się nie robi w takich sklepach chyba że już w ostateczności. Jeśli chodzi o elektronarzędzia to zawsze byłem i jestem zwolennikiem zabawek z wyższej półki. Wolę się przemęczyć nawet te pół roku ale kupić konkretną maszynę nie bijąc się później z myślami czy szlak jej nie trafi. A praca z takimi narzędziami to czysta przyjemność.
---------------------------------------

pozdrawiam,
Łukasz - Dreluks