Witam,
Mam na imię Jan, jestem studentem budownictwa, ale niestety to chyba nie jest to czym chcę się docelowo zajmować. Od zawsze lubiłem grzebać w drewnie - jak byłem mały moje pierwsze projekty typu pułapka na jeże (taka co by je złapać, nie zabić

), oczywiście nie udana, bo jeże jabłek nie jedzą ;( samochód z drewna (nawet się kulał), różne skrzyneczki, pudełka, poźniej deski do krojenia i inne gadżety. Ostatnimi czasy mój warsztat się nieco powiększył, gdyż z ojcem założyliśmy pasiekę, a ule są dość drogie i lepiej zrobić je samemu. Zbudowałem ich jak na razie około 20 i widzę, że z każdym nowym ulem prezentuje się on znacznie lepiej (praktyka robi robotę). Od niedawna na ogrodzie mamy kurnik - mojego i taty pomysłu i wykonania. Docelowo myślę otworzyć własny mały warsztat w przyszłości (po studiach), aktualnie udało mi się wyprosić garaż od mojej babci i od kilku dni tam przesiaduję i urządzam - piła już stoi, półeczki, szafeczki i inne trzymadła do narzędzi też powstają.
Tak na zakończenie to bardzo się cieszę, że jest forum o stolarstwie jako hobby w języku POLSKIM, trochę jednak męczy ciągłe szukanie terminów stolarskich w słownikach. Mam nadzieję że będzie taki moment kiedy nie tylko będę brał, ale też dam coś od siebie (w rozumieniu stolarstwa oczywiście).
Pozdrawiam !