Cześć,
Mam na imię Krzysiek, mam 28 lat i mieszkam w Siedlcach.
Zawodowo pracowałem, jako kierowca i magazynier.
Obecnie robię meble do swojego mieszkania + prace remontowo-budowlane.
Chce „wrócić” do robienia mebli pod wymiar zawodowo. (Pracowałem jakiś czas, ale trafiłem na pracodawcę, który zwlekał z wypłaceniem mi należności i musiałem się prosić o moje zarobione pieniądze)
Postanowiłem, że znów zaryzykuje na czarno, bo o umowę to według ludzi z branży można pomarzyć.
Dlatego obecnie szukam jakieś ekipy, uczciwego pracodawcy, bo robienie mebli sprawia mi dużo przyjemność(relaksuje się w ten sposób).
Meblarstwo, „stolarstwo(nie rzeźbie w drewnie)” jest ze mną od dziecka. Tata, jako ślusarz-mechanik zaraził mnie bakcylem od najmłodszych lat do majsterkowania. Zawsze w domu sam robiłem(w miarę możliwości) od mebli, malowanie po elektrykę.
Jak wspomniałem nie rzeźbie w drewnie jakoś nigdy do tej pory nie miałem możliwości spróbować. Ale zawsze podziwiam talent ludzi, którzy potrafią robić piękne wzory w drewnie.
Meble robię/robiłem z płyt laminowanych lub mdf. Od jakieś swojego projektu pod wymiar(starą metodą karta i ołówek, beż żadnych programów). Po robienie formatek, skręcanie i montaż. Często też przerabiałem jakieś stare meble, płyty odpady ze stolarni żeby zaoszczędzić i uczyć się na własnych błędach. Po czym oklejałem lub malowałem pod jednolity kolor.
Na forum mam zamiar spędzić trochę czasu doszkalając swoją wiedzę i czerpiąc rady z odpowiedzi od innych pasjonatów stolarstwa.