22 Kwietnia 2026, 12:18:17 czas Polski

Autor Wątek: Szafki wiszace z frontami przesuwnymi-jaki system wybrac.  (Przeczytany 3898 razy)

Offline Yar0

Szafki wiszace z frontami przesuwnymi-jaki system wybrac.
« dnia: 18 Lutego 2017, 21:09:22 czas Polski »
Szukam niedrogiego systemu do frontow przesuwnych. Bede robil szafki wiszace i ubzduralem sobie przesuwne fronty. Szafki wysokie na okolo 90cm i dlugie na 2metry. Sztuk bedzie w sumie 3. Dwa tory mi wystarcza.

Offline pajewski

Odp: Szafki wiszace z frontami przesuwnymi-jaki system wybrac.
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lutego 2017, 17:48:34 czas Polski »
Sprawdź sevroll lub lagunę. Jakość i cena porównywalne. Ja preferuję lagunę, bo na niej byłem "wychowany". Ale czy nie szkoda Ci pogłębiać szafkę o te kilka centymetrów, które potem musisz oddać na tory? 

Offline Yar0

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2017, 20:58:20 czas Polski »
Chcialbym szafki do samego sufitu a fronty otwierane sie nie otworza bo uderza w prowadnice bramy segmentowej. Musialbym zejsc szafkami prawie 30cm albo wstawiac plyte nad frontami. Tak sie zastanawiam czu fronty ze sklejki np 10 bez zadego systemu nie dalyby sie przesuwac w miare lekko w aluminiowych ceownikach. Wtedy niewiele stracilbym na glebokosci szafki. Sklejka jest w miare lekka i sztywna.

Offline pajewski

« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2017, 21:14:05 czas Polski »
Myślę, że jest to jakiś pomysł. Kiedyś, kiedy nie było tych wszystkich łożyskowanych systemów itp. i właśnie tak robiono i wszystko chodziło jak trzeba. Do dziś u mojego ojca jest regał, gdzie szklany front przesuwa się w wyfrezowanym rowku.

Offline GTV

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2017, 22:24:49 czas Polski »

Offline krzyś48

mily68

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lutego 2017, 23:10:58 czas Polski »
GTV? To tandetne, chińskie badziewie? Niestety, GTV dość szybko się rozsypują, nie polecam.

Offline GTV

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2017, 22:47:43 czas Polski »
Systemy GTV wytrzymują 50 tys. cykli, i to w obciążeniu skrzydła zgodnym z wypełnieniem, któremu są dedykowane, czyli np. 50 kg.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #8 dnia: 23 Lutego 2017, 23:03:13 czas Polski »
W TV Mango też wszystko jest zajebiaszcze. A może by tak panie GTV potraktować nas poważnie i dopełnić regulaminu ? Blum od razu wiedział jak się zachować. A tu ? Jakoś tak GTV-owo.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline GTV

« Odpowiedź #9 dnia: 23 Lutego 2017, 23:45:09 czas Polski »
Jeśli chodzi o nasze produkty to zawsze jesteśmy poważni :)

I przepraszam za wcześniejsze niedopatrzenie

Offline pajewski

« Odpowiedź #10 dnia: 24 Lutego 2017, 18:17:33 czas Polski »
GTV? To tandetne, chińskie badziewie? Niestety, GTV dość szybko się rozsypują, nie polecam.
No cóż mam trochę inne spostrzeżenia. Szuflady, które montowałem kilka lat wstecz do dziś pracują na kuleczkach . Z zawiasami też nie miałem problemów. Wiadomo GTV to nie hettich,blum czy hafele. Trochę inna kultura pracy, ale całkiem przyzwoite wykończenie no i zupełnie inny zakres cenowy. Są inne firmy bardziej zasługujące na tak krytyczną ocenę.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Lutego 2017, 18:47:01 czas Polski »
Tu się zgadzam :)
W takim razie jakość poprawiła się. To dobrze bo nie każdego stać np. na Bluma a i nie wszędzie taki Blum jest potrzebny (nawet jak Piotrek twierdzi, że to nieprawda).