01 Czerwca 2026, 01:05:34 czas Polski

Autor Wątek: PILARKA STOŁOWA MACALLISTER 1500 W  (Przeczytany 2062 razy)

Offline kqamil

PILARKA STOŁOWA MACALLISTER 1500 W
« dnia: 19 Lutego 2017, 21:13:24 czas Polski »
https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/narzedzia-stolowe/pilarki/stolowe/pilarka-stolowa-do-drewna-macallister-1500-w.html

Prosze o opinie użytkowników tej pilarki .
Czy w tej cenie znajde coś innego wartego uwagi ?

Dokładajac troche mógłbym kupić RYOBI 1800 G , ale mam w planac jeszcze wiertarkę stołową .

Offline Sebastian.P

Odp: PILARKA STOŁOWA MACALLISTER 1500 W
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lutego 2017, 21:14:32 czas Polski »
Nie wiem jak Ryobi bo nie korzystałem, ale ja 2 raz MacAllistera bym nie kupił i raczej nie polecam.

Offline Bladepoland

Odp: PILARKA STOŁOWA MACALLISTER 1500 W
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lutego 2017, 21:59:45 czas Polski »
Doskonały wybór.... do cięcia opału  ;D. Dorobienie własnych sanek trochę poprawi sytuację, ale na cuda nie licz. Lepiej dołóź choćby do Ryobi, bo za zaoszczędzone pieniądze między tymi dwiema piłami porządnej wiertarki stołowej i tak nie kupisz. Ryobi ma swoje wady, np. stosunkowo małe blaty robocze, ale idzie dorobić powiększenie. Ja kupiłem robala i jestem w miarę zadowolony, po dorobieniu soft startu oczywiście. Jeśli chodzi o precyzję to nie narzekam. Udało mi się ustawić pobieżnie po zakupie bez większych problemów dokładność cięcia na poziomie 0,6-0,8 mm na długości ok. 2,8 m. Teraz tnę poniżej tego. Tak czy inaczej czeka cię zakup dodatkowych tarcz w każdym przypadku. Zestawową  tarczę Roybi używam do cięcia drewna i szybkiego rozcinania mdf. Do dokładnego i bez wyszczerbień cięcia mdf musisz kupić DOBRĄ tarczę.
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...