13 Maja 2026, 08:19:51 czas Polski

Autor Wątek: Deski modrzew - czy warto kupić przez allegro?  (Przeczytany 2586 razy)

Offline Ardaturan

Deski modrzew - czy warto kupić przez allegro?
« dnia: 03 Marca 2017, 14:09:39 czas Polski »
Mam do zrobienia taras ok. 18,5 m2. Początkowo chciałem dawać kompozyt ale po tym jak zobaczyłem koszty zmieniłem decyzję. Wybór padł na deski modrzewiowe.
W lokalnym tartaku gośc oferuje modrze po 75 zł m2 - nie wiem jakiej jakośći po jeszcze nie oglądałem.
Znalazłem też bardzo konkurencyjne ceny na allegro, większość z Jordanowa, np: http://allegro.pl/deska-tarasowa-modrzew-transort-gratis-i6731354104.html
Co myślicie o kupowaniu desek przez allegro? Dodatkowo, część sprzedawców daje transport gratis przy zakupie powyżej określonej kwoty.

Dodatkowe pytanie - czy lepiej kłaść deski wzdłuż czy w poprzek - w stosunku do drzwi wyjściowych na taras? Wzdłuż wychodzi, że będą potrzebne deski o długości ok. 3,8m a w poprzek ok 4,8m ?

Offline Morświn

Odp: Deski modrzew - czy warto kupić przez allegro?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Marca 2017, 14:36:02 czas Polski »
Ja bym kładł prostopadle do drzwi i odpuścił sobie modrzew i kompozyt ;P

Offline Ardaturan

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Marca 2017, 14:37:23 czas Polski »
Jakie drewno na taras proponujesz?

Offline Morświn

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Marca 2017, 14:42:21 czas Polski »
Egzotyczne na przykład garapa, IPE ale zdaje sobie sprawę że jest ono trochę ekhm cholernie drogie i jak już modrzew to naprawdę wysokiej klasy żeby się nie rozwarstwialy bo sobie stopy potniesz.

Offline Ardaturan

« Odpowiedź #4 dnia: 03 Marca 2017, 14:51:54 czas Polski »
Pytanie - jak laikowi ocenić czy modrzew jest wysokiej klasy. Do wyboru mam markety budowlane, lokalne tartaki, internet...

meridox

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Marca 2017, 17:06:31 czas Polski »
na ale drogo będziesz  płacił za dostawę bo darmowa jest dopiero powyżej 1500 zł