19 Czerwca 2026, 05:41:05 czas Polski

Autor Wątek: Koziołki sklejkowe  (Przeczytany 2732 razy)

Offline pigmey

Koziołki sklejkowe
« dnia: 12 Marca 2017, 00:17:53 czas Polski »
Witam,
Jakiś czas temu zmuszony brakiem jakiegokolwiek mebla tołopodobnego popełniłem sobie takie oto dwa koziołki, które w połączeniu z odpadem OSB aktualnie służą mi za mobilny stół wielozadaniowy :)
Całość wykonałem ze sklejki 15mm.
W późniejszym przypływie potrzeby dołożyłem ograniczniki "rozwarcia" żeby mi się nie rozjeżdżały przy robocie...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

kozio

• Gość
Odp: Koziołki sklejkowe
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marca 2017, 07:28:25 czas Polski »
Koziołki rzecz niezbędna. Fajne - lekkie a po złożeniu zajmują mało miejsca.
Brawo

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Najprościej - najtrudniej.
  • View Gallery
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2017, 08:37:11 czas Polski »
Ładnie wyszło, ja bym się przyczepił tylko do skośnych poprzeczek usztywniających żeby były zacięte tak aby dotykały całą szerokością
poprzeczek podpierających oraz dolnych, no i fosfaty, ja ogólnie na wkręty mam uczulenie ale na fosfaty to szczególnie ;).
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2017, 08:45:09 czas Polski wysłana przez carpenter »

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marca 2017, 09:47:19 czas Polski »
To są koziołki tylko...  Pewnie sam to zauważył i drugie zrobił by już inaczej.

Offline pigmey

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2017, 10:33:51 czas Polski »
ja bym się przyczepił tylko do skośnych poprzeczek usztywniających żeby były zacięte tak aby dotykały całą szerokością
Zrobiłbym tak gdybym miał dłuższe kawałki sklejki. Nie miałem, a z nowego arkusza szkoda mi było wycinać ;)

ja ogólnie na wkręty mam uczulenie ale na fosfaty to szczególnie
To teraz się trzymaj mocno - nie dość że wkręty, nie dość, że fosfaty to jeszcze do regipsów! :D Takich mi sporo zostało to takie wykorzystałem ;)

To są koziołki tylko...
Otóż to :)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.