20 Czerwca 2026, 20:26:07 czas Polski

Autor Wątek: film: Woodworks Buschmann Bella - klasyczne stolarstwo ...  (Przeczytany 2706 razy)

Offline jasiop

Jasio P - Rzeszów

Offline mir

Odp: film: Woodworks Buschmann Bella - klasyczne stolarstwo ...
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2017, 22:13:10 czas Polski »
niestety,
w kraju nad Wisłą nie przeszłoby  :)
Wygląda zbyt mało plastikowo

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Marca 2017, 09:48:35 czas Polski »
Nie siać defetyzmu proszę. To nie są meble dla wszystkich - również w hiszpanii. Jednostkowa produkcja na zamówienie - zawsze znajdzie nabywcę z odpowiednim gustem i portfelem.

PS. Może ktoś się obrazi ale to tylko moja opinia. Drodzy moi - film jest fajny i klimatyczny ale ... to tylko film. Podlany nostalgicznym sosem. Praca w prawdziwej pracowni stolarskiej - obojętnie gdzie, w Polsce, Hiszpanii czy gdziekolwiek indziej wygląda zupełnie inaczej. Wszystko w tym video jest jak nowiutka scenografia rodem z katalogu Dictum. I nie przeczę - prace są bardzo ładne, widziałem również resztę projektów tej pracowni ale film jest pozowany i ma się nijak do rzeczywistości. Konkludując - jeżeli ktoś myśli, że tak właśnie wygląda prawdziwe stolarstwo, ręczne narzędzia, zen, sren, skupienie i inne takie to jest na najlepszej drodze do tego żeby zostać frustratem. Sposób wyznaczania wczepów rozłożył mnie na łopatki, a widok baterii obowiązkowych kamieni wodnych i sposób w jaki ten człowiek ostrzy narzędzia tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że ten film to zwykły marketing i tak go należy traktować. Nie da się zarobić na chleb pracując w ten sposób. Również w Hiszpani zawodowcy szanują swój czas i potrafią liczyć pieniądze. A teraz możecie na mnie wylewać nocniki 8)

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Marca 2017, 09:55:08 czas Polski »
Amen bracie Łukaszu!
Tak to można sobie do domu mebelek dla funu zrobić. Niemniej ogląda się przyjemnie.

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Marca 2017, 10:27:42 czas Polski »
No klimat jest ale gdzieś na ich stronce widziałem info, że będą organizowali warsztaty. Zmiłuj się Panie jeżeli będą tam uczyć takiej "klasyki". Takie stolarstwo to farsa dla hipsterów...sorry

Offline sajo

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Marca 2017, 11:14:32 czas Polski »
A teraz możecie na mnie wylewać nocniki 8)
ok, wezmę jeden w sobotę :D

Offline vitter

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Marca 2017, 12:38:53 czas Polski »
Ups. ;)

Online tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2017, 14:38:01 czas Polski »
. Sposób wyznaczania wczepów rozłożył mnie na łopatki,

Możesz rozwinąć ten przypadek.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #8 dnia: 16 Marca 2017, 14:51:23 czas Polski »
Ma ktoś namiar na ten filmik ale np. na YT ? Te vimeo czy coś nie chce mi odtwarzać.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline sajo

« Odpowiedź #9 dnia: 16 Marca 2017, 15:17:44 czas Polski »

Offline jasiop

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Marca 2017, 15:29:23 czas Polski »
Ma ktoś namiar na ten filmik ale np. na YT ? Te vimeo czy coś nie chce mi odtwarzać.
mi też nie startował ...
a nie działa Ci też z tej strony Woodworks Buschmann Bella ?
Jasio P - Rzeszów

Offline Robi

« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2017, 20:37:46 czas Polski »
Nocników wylewać nie będę, wierzę dużo bardziej doświadczonemu koledze.
Ale jako człowiek rozumny dodam że jednak takie sytuacje są możliwe. To tak jak w TVp 1 był podobno gościu od szczęśliwych kur i jajka sprzedaje po 100 zł za sztukę. Nie oglądałem tego, na YT był filmik bo kura narobiła na blat.
A od strony technicznej film ma swój klimat, myślę że dzięki dobremu mikrofonowi i akustyczności tej hali. Takie podejście nie jest dzisiaj w "modzie", albo się gada i gada, albo muzyka która zagłusza wszystko.