Witam wszystkich czytających
Przedstawię moją sytuację życiową , aby wyjaśnić sytuację dlaczego tu się znalazłem
Walcze z rakiem już 4 lata i miało mnie tu już dawno nie być , ale z natury jestem osobą o silnym charakterze to się nie poddaje.
Miałem własną działalnośc w niemczech i zajmowałem się budowlanką.Niestety diagnoza lekazy położyła mnie do łóżka na dwa lata (chemia radio i mnostwo operacji....) nie bede tu nikogo straszył
Kupka drobnych się skonczyła a żyć dalej trzeba...
Mam znaczny stopień niepelnosprawności i mogę starać sie o dofinansowanie do działalności.Kwota do otrzymania to około 45 tyś zł.
Mam ogromną prośbę do wszystkich tych , którzy mają odrobinę czasu i przede wszystkich chęci , aby doradzić mi w zakupie potrzebnego sprzetu.Chce zająć się produkcją donic drewnianych ( wiem że brzmi trochę dziwnie bo dopiero zaczynam ) .Moję doświadczenie stolarskie jest niewielkie , ale lata temu pomagałem bratu w zakładzie stolarskim więc jakieś podstawy znam i wiem że jest to ciężki kawałek chleba. Obecnie robie donice u siebie w piwnicy w miare możliwosci i sprzetu. Mam ukosnice ,strug reczny ,wkretarki i drobnice ale sami wiecie że bez podstawowego sprzetu na "siłe " to nie ma sensu....
Czasu mam niewiele bo dowiedziałem się nagle o tym dofinansowaniu i musze w tym tygodniu przedłożyć faktury pro forma.
Uważam , że Wy najlepiej będziecie wiedzieli jaki sprzet i jakiej marki bedzie mi potrzebny a co wrecz niezbędne.Domyślam się że pilarka, grubościówka ,wyrówniarka ,frezarka ,odciąg trocin ,czyszczarka... Podpowiedzcie panowie jakie firmy polecacie w miarę możliwości finansowej i co najlepiej w takim warsztacie jeszcze mieć.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas