05 Września 2026, 10:14:59 czas Polski

Autor Wątek: MAKITA LF1000  (Przeczytany 1318 razy)

Offline olepiotr

• Newbie
  • *
  • Ocena +1/-0
  • Całe życie samouk ;)
  • View Gallery
MAKITA LF1000
« dnia: 20 Kwietnia 2017, 21:53:44 czas Polski »
Witam po dłuższym milczeniu.

Przeglądałem forum (może nie za dokładnie) i nie moge znaleść opinii na temat MAKITA LF1000. Może więc ja wrzuce trzy słowa... Zakupiłem tą maszyne jakiś czas temu. Używke po doooobrej cenie (chyba) :) Nie dam może dużej opinii ponieważ jeszcze jej dużo nie używałem. Kończe altane pomału (myśle dać tutaj zdjęcia z budowy) i teraz na sam koniec prac jest mi bardzo poręczna. Cięcie wzdłużne piękne. Nie potrzeba żadnego papieru ściernego żeby było ładniej ;) Jest mocna (jak na moje potrzeby) i śmiało pcham deski do cięcia. Cięcia kątowego piły w tym położeniu nie sprawdzałem jeszcze. Jak pogoda pozwoli to na dniach sprawdze.
Jak odwróce stół to cięcie jest ładne, przyjemne i raczej dokładne(nie sprawdzałem). Ergonomia pracy mi się podoba. Wszystko jest poręczne i tam gdzie ma być. Rozruch silnika nie na chuuuura tylko spokojnie. Dla mnie jako chaotyka, co paluchy często są tam gdzie nie trzeba, to sprzęt jest w sam raz.

Jeśli ktoś ma tą maszyne prosze napisać na co zwrócić uwage, co można poprawić

Minusem jest waga ponieważ codziennie rano wynosze piłe do altany i wieczorem musze chować. Ale oby takie minusy były :P

Pisał to amator więc opinia nie musi/może być trafna ;)

Pozdrawiam
Piotrek