Witam po dłuższym milczeniu.
Przeglądałem forum (może nie za dokładnie) i nie moge znaleść opinii na temat MAKITA LF1000. Może więc ja wrzuce trzy słowa... Zakupiłem tą maszyne jakiś czas temu. Używke po doooobrej cenie (chyba)

Nie dam może dużej opinii ponieważ jeszcze jej dużo nie używałem. Kończe altane pomału (myśle dać tutaj zdjęcia z budowy) i teraz na sam koniec prac jest mi bardzo poręczna. Cięcie wzdłużne piękne. Nie potrzeba żadnego papieru ściernego żeby było ładniej

Jest mocna (jak na moje potrzeby) i śmiało pcham deski do cięcia. Cięcia kątowego piły w tym położeniu nie sprawdzałem jeszcze. Jak pogoda pozwoli to na dniach sprawdze.
Jak odwróce stół to cięcie jest ładne, przyjemne i raczej dokładne(nie sprawdzałem). Ergonomia pracy mi się podoba. Wszystko jest poręczne i tam gdzie ma być. Rozruch silnika nie na chuuuura tylko spokojnie. Dla mnie jako chaotyka, co paluchy często są tam gdzie nie trzeba, to sprzęt jest w sam raz.
Jeśli ktoś ma tą maszyne prosze napisać na co zwrócić uwage, co można poprawić
Minusem jest waga ponieważ codziennie rano wynosze piłe do altany i wieczorem musze chować. Ale oby takie minusy były

Pisał to amator więc opinia nie musi/może być trafna

Pozdrawiam
Piotrek