Jest to kontynuacja wątku "Szafka pod RTV - z czego wykonać" pod takim linkiem:
http://forum.domidrewno.pl/hyde-park-did/szafka-pod-rtv-z-czego-wykonac/msg125591/#msg125591Jako że wziąłem się za realizację, a prace są już na ukończeniu to może uda się wrzucić kilka sensownych zdjęć z opisem.
Wpierw przedyskutowałem temat wyglądu szafki z żoną, narysowałem chyba ze 4 wersje, aż wybrała. Zdecydowałem się na MDF, ponieważ nigdy z niego nie robiłem i chciałem poznać, jak się z nim pracuje. Wybrałem dwie grubości, bo na 1 płycie i tak bym się nie zmieścił, podstawa 22mm i górna część mieszana 18mm i 22mm.
Następnie zabrałem się za próbki malarskie czyli różne farby, z podkładami i bez i różne metody (2 rodzaje wałków, 3 rodzaje pędzli) i też do żony, bo to jej wizje. Stanęło na farbie kokosowej białej, jednokrotnie malowane pędzlem do lakierów. Tylko fronty będą malowane x2 tą samą metodą. Mocowania Kreg Jig, śruby Spax 4,5x35 oraz Krega 38mm i 32mm.
Później projekt na papier, zamówienie MDFu, koszt pocięcia znikomy, więc od razu z pocięciem.
Takie były początki:
Pierwszy front wyfrezowałem brzegi, mały szlif 180 i 2x farba = żona zadowolona = kamień z serca. Można działać dalej.
Oraz początek prac. Malowanie dolnej części zdecydowałem się zrobić po montażu. Bałem się że za dużo porysuję pomalowane elementy, ta farba nie należy zbyt trwałych.
cdn.