03 Maja 2026, 13:37:49 czas Polski

Autor Wątek: Przewodnik turystyczny.  (Przeczytany 4092 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: Przewodnik turystyczny.
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Maja 2017, 19:25:33 czas Polski »
Tu Klo pojawia się wątek co kto lubi. Jeden woli chodzić, zwiedzać a drugi (ja) lubię po prostu być w miejscu które odrywa od codzienności. Kazimierz Dolny spełnił dla mnie właśnie tę funkcje.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Andriu

« Odpowiedź #16 dnia: 03 Maja 2017, 19:38:25 czas Polski »
ja osobiście  również mam niemiłe wspomnienia  z kazimierza dolnego. organizowałem wycieczkę pracowniczą,  i po pierwsze  nie mam  tam ośrodka w przystępnej cenie  dla  50 osób,  nocowaliśmy na jakimś  kampingu  w okolicy.  po drugie  nie ma gdzie zaparkować  autokaru. następne  w ryneczku jak chcieliśmy stanąć  i przewodnik opowiadał  to zaczeły samochody jeździć. ( nie można  ryneczku  wyłączyć z ruchu samochodowego)  i  na spokojnie nie mogliśmy  wysłuchać  tego co tam gość opowiada, tak samo chcieliśmy dojść  do kościółka znowu problem  bo jakąś msza była i dosłownie ludzie na nas krzyczeli  bo akurat  odjeżdżali swoimi samochodami.  widocznie przeszkadzaliśmy. WIęc czy  miasto jest przygotowane  na turystów?
kolejny niesmak mieliśmy jak mieliśmy ochotę na przekąskę i nic poza  właśnie pierogami nie  było, kilka  osób pytało w restauracjach o  zapiekankę czy frytki to  stwierdzali że nie ma  a tylko po to żebyśmy zamówili całe  obiady, a  obiad mieliśmy zamówiony na trasie. Po chwili jak zamówiliśmy piwko i siedzieliśmy w ogródku to miejscowe  dzieciaki   zapiekanki  w tym lokalu  zamówiły. 
Acha  rano na 9 mieliśmy zamówiony rejs statkiem  to się okazało że pan się spóźnił  godzinę i piętnaście minut.
następnie już wyjeżdżając z kazimierza czekaliśmy na chodniku koło  takiego dużego parkingu na autobus, bo tam nie mógł wjechać, to przyjechała właścicielka   parkingu swoim autem terenowym  i prawie nas  rozjechała i normalnie kazała nam wypier... ć  bo zasłaniamy widok na parking.   

Offline Andriu

« Odpowiedź #17 dnia: 03 Maja 2017, 19:49:55 czas Polski »
podczas tej wycieczki  zwiedzaliśmy  sandomierz  i bardzo sie wszystkim spodobał,  możliwość przejścia piwnicami, pod rynkiem,  fajny kościółek , zameczek, a nocny wypad w miasto wspominam wspaniale. a te lody   na ryneczku po prostu petarda  pięknie jest również  w Baranowie,  nałęczowie. 
polecam  również  szczawnicę  tam jest wąwóz Homole,  rezerwat  dolina białej wody, po samej szczawnicy można spacerować,  piekny park, fajnie zrobione  chodniki wzdłuż rzeki, popływać kajakiem,  można  iść na spływ dunajcem,  pochodzić po słowackiej  stronie  dunajca, piękne pstrągi. Kolejka linowa w samym centrum. moje ulubione miejsce.
bardzo polecam również  muszynę koło krynicy pięknie i spokojnie, 

Offline vitter

« Odpowiedź #18 dnia: 03 Maja 2017, 20:33:51 czas Polski »
Ja polecam TrójMiasto z przewodnikiem Specem
byle za kurs z kilometra nie kasował  ;D

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Maja 2017, 20:40:36 czas Polski »
Daj mu spokój, chłopina z prowincji do miasta pojechał to i zwariował - tyle dróg i samochodów  ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #20 dnia: 03 Maja 2017, 20:41:46 czas Polski »
Nie narzekaj. Gratisowe kilometry. Nie każdy ma to w ofercie ;)

Offline Andriu

« Odpowiedź #21 dnia: 04 Maja 2017, 08:56:53 czas Polski »
ja się za miesiąc  wybieram o  Kołobrzegu na 2 tygodnie i przyznam że mam chęć  zobaczenia malborka w drodze powrotnej.

Sylwek

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Maja 2017, 10:38:30 czas Polski »
Możecie polecić jakąś fajną kwaterę lub domek na morzem? W sierpniu wybieramy się z rodzinką; sumie 7 osób (4+3) w tym 3 troje dzieci, więc fajnie gdyby był aneks kuchenny i nie było jakoś daleko do morza. Jak macie jakieś sprawdzone namiary to poproszę. Z góry dziękuję.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #23 dnia: 04 Maja 2017, 10:49:20 czas Polski »
Mam bardzo sprawdzone. Domki w Kopalinie. Później na priv podeśle Ci numer bo nie wiem czy ten który mam to jest taki ogólny oficjalny.

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Maja 2017, 10:50:18 czas Polski »
Mam bardzo sprawdzone. Domki w Kopalinie. Później na priv podeśle Ci numer bo nie wiem czy ten który mam to jest taki ogólny oficjalny.

Mógłbym też prosić? Miejscówka jest zacna :)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #25 dnia: 04 Maja 2017, 11:02:04 czas Polski »
Przedzwoniłem i dostałem numer oficjalny.
781842725 Zapewne będzie to kontakt do Mateusza.
Dostałem tylko info, że już megaciasno mają ale zadzwonić można od Piotra meblarza ;)

Sylwek

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Maja 2017, 11:15:45 czas Polski »
OK, dzięki Specu. Ktoś może ma coś jeszcze godnego polecenia?