18 Kwietnia 2026, 19:27:39 czas Polski

Autor Wątek: spodenki monterskie jakie nosicie?  (Przeczytany 2333 razy)

Offline Andriu

spodenki monterskie jakie nosicie?
« dnia: 30 Czerwca 2017, 09:50:45 czas Polski »
polećcie  jakąś  dobra  firmę  produkującą  dobre  spodenki monterskie. niestety przy obecnych upałach  praca  w spodniach  roboczych to  męka. W spodenkach sportowych  nie można  nawet metra czy ołówka  utrzymać.   więc szukam coś dedykowanego do pracy. mają być lekkie z kieszonkami  potrzebnymi do  przechowywania podstawowych rzeczy, czyli metr drewniany,  ołówek,  nożyk,  kieszonka typu klapka na konfirmaty lub inne śrubki. no i w dobrej cenie

Offline Andriu

Odp: spodenki monterskie jakie nosicie?
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Czerwca 2017, 09:53:44 czas Polski »
znalazłem coś takiego jak   lahti  https://www.sferis.pl/spodenki-krotkie-cza-cze-245g-m2-llahti-l4070403-p492728 nie wiem czy nie są zbyt sztywne i ciepłe,  używa ktoś z Was?

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwca 2017, 12:39:55 czas Polski »
Poszukaj w SportDirect albo innym sportowo-turystycznym.
Ja w tamtym roku kupiłem coś a la bojówki z odpinanymi nogawkami od kolan z jakiegośbardzo lekkiego  materiału. W kieszeniach mieszczę spokojnie różne ustrojstwa potrzebne w garażu, miejsca jest sporo, tak dużo, że żona przy praniu przeoczyła moje zabytkowe dwudziestoletnie Casio i w ten sposób zakończyła jego karierę.

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwca 2017, 13:13:53 czas Polski »
A weźrzesz chłopie zwykłe spodnie monterskie upi***ol nożyczkami na jakiej Ci pasuje długości i po problemie. Co najwyżej nie żonka Ci podwinie i obszyje maszynowo.

Ja pier dziu, takie duże chłopy...

Offline marcin6391

« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwca 2017, 13:19:36 czas Polski »
Ja mam takie  ;)
Jeszcze z wojska...

kerry

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Czerwca 2017, 13:34:07 czas Polski »
przeoczyła moje zabytkowe dwudziestoletnie Casio
Syntezator tam nosiłeś?! :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Czerwca 2017, 21:31:07 czas Polski »
Ja mam takie ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #7 dnia: 30 Czerwca 2017, 21:40:34 czas Polski »
Możecie się ze mnie śmiać ale najlepsze spodnie robocze jakie kiedykolwiek miałem to moro robocze z Julii. Kupiłem rok temu 3 pary i dopiero na jednej kieszeni w jednej.ze sztuk póścił lekko szef. A praktycznie codzień je na zmianę nosze. Są lekkie i na tyle cieńkie, że w lato nie jest w nich za gorąco. Jednoczesnie idelnie dla mnie mają kieszenie na metrówkę, ołówek i dokumenty.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwca 2017, 21:46:03 czas Polski »
A ponoć tyś sam sobie szefem..

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #9 dnia: 30 Czerwca 2017, 21:55:23 czas Polski »
Wygląda na to, że spodenki i spadnie robocze niekoniecznie trzeba kupować w specjalistycznych sklepach :). Ja swoje, kupiłem w Kauflandzie i jako robocze opisane były. Podobnie jak Specu  moje też są moro. Do kompletu dokupiłem też identyczne ale długie. Od grzyba w nich kieszeni i kieszonek, ale wkręty i śrubki to już dawno oduczyłem się nosić po kieszeniach spodni. Kilka ran w różnych miejscach skutecznie mnie wyleczyło  ;D.
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lipca 2017, 13:07:45 czas Polski »
Najlepsze gacie robocze jakie miałem to zwykłe spodnie wojskowe z demobilu z UK https://www.flecktarn.co.uk/odcct4na.html - super bo miały płynną regulację w pasie, były dosyć szerokie w biodrach/kroku więc schylanie itp no problem. I co najważniejsze - przewiewne! Bo mam drelichy z ciucholandu za 3 zł - spoko są, ale pół na pół bawełna/poliester i niestety - jak ciepło to jajka się gotują  ;D