14 Czerwca 2026, 20:57:54 czas Polski

Autor Wątek: Zagłębiarka pod amatorski projekt  (Przeczytany 8170 razy)

Offline Radosny

Odp: Zagłębiarka pod amatorski projekt
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Lipca 2017, 22:47:07 czas Polski »
jak będziesz zagłębiał zagłębiarkę np wycinając dziurę w blacie pod zlew... potrafi się podnieść, cofnąć i wiele innych fajnych efektów...
wcześniej to robiłem zwykła pilarka skill do poziomicy i dało rade bez przygód, chodzi chyba o to żeby trzymać porządnie i nie lajtować za bardzo, ale ogólnie zgadzam się jest to możliwe.

Wysłane z Tapatalka

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lipca 2017, 22:24:10 czas Polski »
no porządnie to czasami mało powiedziane... wystarczy chwilka i szarpnie akurat w najmniej oczekiwanym momencie na tyle mocno, że można w ekstremalnych przypadkach nawet i sobie zrobić krzywdę, ale fakt faktem nie jest to rzecz niezbędna, a poza tym zawsze można otwór zrobić za pomocą wiertarki i wyrzynarki.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lipca 2017, 22:44:31 czas Polski »
a poza tym zawsze można otwór zrobić za pomocą wiertarki i wyrzynarki

Pewnie ,że można . Tylko taki otwór przeważnie pozostawia wiele do życzenia . Po wycięciu wyrzynarką jest delikatny kąt i dodatkowo schodzi kupę czasu .

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lipca 2017, 22:52:58 czas Polski »
Z jednej strony racja z drugiej... i tak będzie zakryte... no to teraz pewnie zadziwię faktem, że ze starych stolarni w Łodzi to może 1 używa zagłębiarki do wycięcia otworu pod zlew. O dziwo albo w Casto albo w Leroyu widziałem ładny otwór ze śladami użycia tarczy ;)
Czasami robię przeprowadzki kuchni i... ani razu nie widziałem innej metody niż wyrzynarka...
Ja jak wyciągam zagłębiarkę do otworu to jak narazie każdy klient się dziwił, że tak można. ;)

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lipca 2017, 22:55:38 czas Polski »
i tak będzie zakryte

Do czasu ,aż trafisz zlewozmywak podwieszany ;)

Offline leeching

« Odpowiedź #20 dnia: 10 Lipca 2017, 23:34:25 czas Polski »
wystarczy chwilka i szarpnie akurat w najmniej oczekiwanym momencie na tyle mocno, że można w ekstremalnych przypadkach nawet i sobie zrobić krzywdę

dokładnie to samo zrobiłem kiedyś, co ten gościu (3:30):
=3m30s

także trzeba uważać :)

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #21 dnia: 11 Lipca 2017, 22:35:37 czas Polski »
Blaty jak narazie tylko laminowane a zlewozmywak podwieszany i blat laminowany lekko mówiąc się gryzie? :p

Poza tym tak robiłem kiedyś. Teraz tylko zagłębiarka.