26 Kwietnia 2026, 15:47:38 czas Polski

Autor Wątek: Milwaukee MS 304 DB Jakieś opinie posiadaczy ...??  (Przeczytany 3491 razy)

Offline marekb

Milwaukee MS 304 DB Jakieś opinie posiadaczy ...??
« dnia: 15 Lipca 2017, 11:35:27 czas Polski »
Jak w temacie, jestem na kupnie czegoś podobnego, wcześniej myślałem o dewalt 718 czy obecnie chyba 780, ale mój sprzedawca zabił mnie ćwieka więc pytam czy ktoś posiada i może się wypowiedzieć. Głównie chodzi mi o dokładność cięcia przy 45st , stabilności i ewentualnej kalibracji... Potrzebuję 45st a nie 45,1 czy 44,9 st

Offline Arek15

Odp: Milwaukee MS 304 DB Jakieś opinie posiadaczy ...??
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lipca 2017, 14:49:48 czas Polski »
jakbym miał dać tyle za ukośnice to bym dołozył do tego kapexa:)to mi przypomina boschowskiego pająka- dobre to było ale w wersji milwaukee nie korzystałem

Offline marekb

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lipca 2017, 15:55:57 czas Polski »
jakbym miał dać tyle za ukośnice to bym dołozył do tego kapexa:)to mi przypomina boschowskiego pająka- dobre to było ale w wersji milwaukee nie korzystałem
pytanie czy znasz konkretnie kapówki Milw.  czy po prostu się wypowiadasz? Festool imho nieco przereklamowany i coraz więcej właśnie takich głosów. Pytanie do posiadaczy tego lub innych modeli...

Offline Arek15

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lipca 2017, 22:56:01 czas Polski »
handlowałem elektronarzędziami i czasem dla klienta się milwaukee sprowadzało. tej ukosnicy nie uzywałem ale sprzęty milwaukee dla mnie zawsze były mało innowacyjne - takie "kopie" czegoś co już jest i się dobrze sprzedaje , sam się połasiłem na wkrętarkę 28 volt i bardzoooooo żałuje. boschem za połowę tej kasy już 2x więcej zrobiłem:)zobacz sam, baterie 9 ah- stworzyli przez powiększenie  baterii-masz więcej ale musisz dzwigać-  się tej ukośnicy przyjrzałem- prowadnice 2 szt u dołu to model który jest na rynku od lat,nic nowego-kanał do odprowadzania pyłu który jest pierwszym kandydatem do zdemontowania:)nie musisz sugerować się moją wypowiedzią ale za te pieniądze nie kupił bym jej.opisuje ci moje pierwsze zdanie, powiem szczerze że podjade sobie do dystrybutora i zobaczę i dam znać czy moje spostrzeżenia mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. pozdrawiam

Offline marekb

« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lipca 2017, 14:12:02 czas Polski »
handlowałem elektronarzędziami i czasem dla klienta się milwaukee sprowadzało. tej ukosnicy nie uzywałem ale sprzęty milwaukee dla mnie zawsze były mało innowacyjne - takie "kopie" czegoś co już jest i się dobrze sprzedaje , sam się połasiłem na wkrętarkę 28 volt i bardzoooooo żałuje. boschem za połowę tej kasy już 2x więcej zrobiłem:)zobacz sam, baterie 9 ah- stworzyli przez powiększenie  baterii-masz więcej ale musisz dzwigać-  się tej ukośnicy przyjrzałem- prowadnice 2 szt u dołu to model który jest na rynku od lat,nic nowego-kanał do odprowadzania pyłu który jest pierwszym kandydatem do zdemontowania:)nie musisz sugerować się moją wypowiedzią ale za te pieniądze nie kupił bym jej.opisuje ci moje pierwsze zdanie, powiem szczerze że podjade sobie do dystrybutora i zobaczę i dam znać czy moje spostrzeżenia mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. pozdrawiam
wielkie dzięki z góry :) co mnie kusi to stojak w cenie z przedłużkami, z tego co mnie się wydaje to jest mikroregulacja, podajże jest też przy 45 st również w ukosie pionowym "zapadka" czego w DW 780 raczej nie ma. Porównuję właśnie do Dewalta 780. Innowacyjności w takich urządzeniach nie do konca są na plus, a jeśli nawet kopiują dobre rozwiązania to raczej powinno to dobrze świadczyć. Nie napalam się jednak coś  powoli muszę kupić. Chodzi mi głównie o dokładny kąt 45st przy ramach, gdzie błąd sumuje sie i nawet 0.1st daje błąd 0,4st i na długościach i przy twardych materiałach niepodatnych robi się szczelina. Z drugiej strony potrzebuję czegoś bardziej uniwersalnego niż dwupiła, ale jeśli żadna ukośnica nie da rady to będę zmuszony.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lipca 2017, 14:52:51 czas Polski »
Jako że ostatnio jakoś tak za dużo cytujemy,to pozwolę sobie przypomnieć.
http://forum.domidrewno.pl/regulamin-forum-did/regulamin-forum-did-12-04-2013/

13. Jeżeli odpowiadamy na ostatni post w temacie to nie cytujemy go wcale, a cytując czyjąś wypowiedź ograniczamy się do jak najmniejszego jej fragmentu.
 ;)