29 Czerwca 2026, 07:50:28 czas Polski

Autor Wątek: Biurko sosnowe do gabinetu  (Przeczytany 9510 razy)

Offline Waluś

Odp: Biurko sosnowe do gabinetu
« Odpowiedź #45 dnia: 04 Listopada 2015, 07:01:27 czas Polski »
Na zakończenie widok w miejscu docelowym. Teraz czas pomyśleć o witrynie/biblioteczce.
Pozdrawiam.

Offline Marian Max Kolanko

« Odpowiedź #46 dnia: 06 Stycznia 2016, 23:57:41 czas Polski »
Ponieważ sporo czasu spędzam pracując przy biurku podpowiem, jak kolega wcześniej, że ostra krawędź jest dokuczliwa dla przedramienia. Mam lekko zerkowaną i po paru godzinach irytuje mnie. Pracowałem kiedyś przy biurku z Jarocina, mają takie w MSW, i dopiero wpadłem na to jak wymodelowana na opływową krawędź, wpływa na komfort pracy i samepoczucie. Jest też kwestia radiestezyjna, że wszystkie ostre krawędzie, szczególnie kanty, działają na człeka niefajnie. Przysłowie ludowe o tym, żeby nie siadać na rogu stołu bo grozi staropanieństwo ma swoje radiestezyjne uzasadnienie, ponieważ taki kant sieje szarym promieniowaniem jak ciek wodny, co tylko kotom i sowom nie zaszkodzi. Sama natura raczej kanciastych kształtów nie produkuje. Wart się nad tym pochylić.
Ogólnie efekt końcowy spoko.

Czuwaj 

Offline Waluś

« Odpowiedź #47 dnia: 07 Stycznia 2016, 06:57:48 czas Polski »
Tak, też mi te kanty zaczęły przeszkadzać. Chylę tu czoła przed Amigorg, który onegdaj przestrzegał mnie o tym. Plan jest taki, że jak tylko wiosna wróci to ściągam blat (szczęściem jest to możliwe) i do poprawki.

Offline Henry

« Odpowiedź #48 dnia: 07 Stycznia 2016, 12:02:50 czas Polski »
Masz siedzenie bez podłokietników?
Ja u siebie przejechałem frezem kształtowym ("profil rzymski") - nie jest zaokrąglone (moim zdaniem wyglądało by  okropnie) ale i nie jest kanciato.

Offline Waluś

« Odpowiedź #49 dnia: 07 Stycznia 2016, 12:44:39 czas Polski »
Siedzenie mam z podłokietnikami, więc nie ma tragedii. Profil rzymski piszesz? Myślałem raczej o delikatnym zaokrągleniu, ale spróbuję tym na jakimś odpadzie i się zobaczy.

Offline Henry

« Odpowiedź #50 dnia: 07 Stycznia 2016, 13:45:08 czas Polski »
Taki akurat mi pasował bo moje biurko jest bardziej zabudowane. Ty masz prostszą bryłę biurka więc małe zaokrąglenie może być lepsze (negatywnie pisałem o dużym zaokrągleniu - imho nie wyglądało by dobrze).