26 Czerwca 2026, 06:49:42 czas Polski

Autor Wątek: Jaki oczyszczacz powietrza z zapachów do domu?  (Przeczytany 3622 razy)

kozio

• Gość
Jaki oczyszczacz powietrza z zapachów do domu?
« dnia: 29 Sierpnia 2017, 17:25:32 czas Polski »
Witam.

Ponieważ moją żona jest w ciąży początkowej i zapachy jej przeszkadzają to zastanawiam się jak sobie z tym poradzić.
Czym się sugerować i jaki kupić żeby nie zmarnować kasy?
Może macie coś sprawdzonego?

Qiub

• Gość
Odp: Jaki oczyszczacz powietrza z zapachów do domu?
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Sierpnia 2017, 19:06:39 czas Polski »
kazdy zapach czy jakies konkretne?

nie zebym mial jakakolwiek wiedze w tym temacie ale mam znajomego "alergika", zdrowo popieprzony chlopina i testowal rozne cuda w chacie, jak chcesz moge popytac.

Offline MarekS.

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Carpe diem
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Sierpnia 2017, 19:58:46 czas Polski »
Witam,
Kozio, starzy marynarze żeby pozbyć się różnych zapachów z ładowni, "palili" tam zieloną kawę i to był najskuteczniejszy sposób, tylko, czy Twojej żonie nie będzie przeszkadzał ten zapach!?😉
Pozdrawiam,
Marek

kozio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Sierpnia 2017, 20:52:26 czas Polski »
palili" tam zieloną
Też dobre.

kazdy zapach czy jakies konkretne?
Olejowane listwy przy szafce.
Dym papierosowy.
Tapeta.
mój zeszyt z notatkami i wiele innych...
Zapachy dla mnie niewyczuwalne bądź nieznacznie.
A czy ozonowanie nie wpłynie źle na ciążę?

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Sierpnia 2017, 20:56:50 czas Polski »
Powiem szczerze, że po przeczytaniu tytułu myślałem, że to już pod kątem zapachów z pieluch...  :D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #6 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:23:30 czas Polski »
Z głupawych pomysłów to maska 3M z filtrem chemicznym,przyszła mi na myśl :P

kozio

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:28:16 czas Polski »
Już na to wpadłem. Powiedziała że niewygodna i ciężko się w tym obiaduje  ;D

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:34:28 czas Polski »
maska 3M z filtrem chemicznym

kuwa genialne! A widzisz Kozio - nie wierzyles w nas ;D

Olejowane listwy przy szafce. - akwarele
Dym papierosowy. - przejdz na picie
Tapeta. - zmien, na ta tapete w windowsie tez jestem uczulony
mój zeszyt z notatkami i wiele innych... - jak sie je w pracy, okruszynki na zeszyt z notatkami leca a Ty pozniej zabierasz na chate to i wali po nosie!
Zapachy dla mnie niewyczuwalne bądź nieznacznie. - moja mowi ze jak pierdne to jednak nie pachnie fiolkami ;D

A czy ozonowanie nie wpłynie źle na ciążę? A to juz Panie niech sie kitle wypowiedza... ponoc mamy kilku na stanie w DiD ;D

NIE ZA MACO :D

Offline Henry

« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:41:29 czas Polski »
Ozonowanie jest do pustych pomieszczeń, po nim się wietrzy i czeka - ozon po godzinie czy dwóch sam się rozpada na zwykły tlen. Kolega używał do "odśmierdzenia" wentylacji w łazience - podobno bardzo skuteczny. Ale na coś co ciągle wydziela zapachy raczej nie pomoże.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2017, 21:44:45 czas Polski »
NIE ZA MACO
Dzięki. Bardzo mi pomogles!

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Sierpnia 2017, 23:43:02 czas Polski »
Kozio ... nie chce Cie martwic ale chyba tak bedzie ze bedzie jej capic po nosem wszytko bo ma wyczulone zmysly... nam twoj notatnik nie bedzie niczym walil a Twoja cos tam poczuje, jakis zapach z samochodu jak notatnik lezal. Tak samo z olejem, tapetami, dymem z fajek. To co Ty czujesz to tak naprawde 1/10 tego co Ona teraz czuje.

Jutro zadzwonie do paralityka alergika i sie go zapytam.

Ziornij na linka bo paralityk alergik cos takiego mial u siebie https://www.philips.pl/c-m-ho/oczyszczacz-i-nawilzacz-powietrza/oczyszczacze?&&origin=|mckv|s6tzSR0v1_dc&pcrid=209171353376|plid|&trackid=

Ozon usuwa zapachy organiczne i nieorganiczne ;D ale co do skutkow oddzialywania na zywe organizmy nic Ci nie napisze bo nie wiem. Swoja droga Kozio najlepiej porozmawiac z lekarzem o ozonowaniu i ... technikiem. Lekarz Ci powie tak albo nie a technik powie dlaczego tak a dlaczego nie. Pytaj gosci od klimy, ci kumaci a nie amatorzy beda na 100% wiedziec.

Jak wiesz... ma 2 jepniete male siersciuchy ktorym sie czasem zdazy uwalic kupona nie tam gdzie potrzeba ;D a po nich kupony wala ;D
Gremlin kupuje na https://neutralizatoryzapachu.pl/     neutralizator AS ale sa tez inne. Dziala to tak ze spryskujesz smierdzace miejsce i idziesz w chuj ;D
Nie wali pozniej, nie wiem jak dziala, trza zapytac biochemikow... ale wazne ze dziala i o zajebiscie.
Ale powiedzmy calego rancza tym nie spryskasz bo to malo realne. Psy, koty, sracz, wanna, prysznic, podlogi, zlew... zarcie bedzie dalej capic, siebie nie spryskasz tym gownem zeby zapach fajrantow ubic :D a jak chlapniesz browara z samego ranca w pelnej tajemnicy to Twoja i tak Cie wyczuje ;D

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Najprościej - najtrudniej.
  • View Gallery
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2017, 09:53:22 czas Polski »
kozio a nie da rady po prostu "przeczekać".
Rozumiem Twoją troskę o małżonkę ale czasami chcąc zrobić dobrze wyrządzamy sobie krzywdę.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sierpnia 2017, 09:56:43 czas Polski »
Ja mogę czekać ;D
Fakt że z każdym dniem jest inna historia ;)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Sierpnia 2017, 11:12:19 czas Polski »
dzwonilem do paralityka astmatyka alergika ;D
po ozozozozozzozozoznowaniu tez wali, specyficzny ... "zapach", zapach znika po kilku minuitach od porzewietrzenia pomieszczenia. mowi ze jedni go poczuja a inni nie.

co do oczyszczaczy powietrza to dziala bardzo dobrze ale raczej trzeba miec szczelne ranczo z kazdej strony. filtry w zaleznosci od modelu i co oczywiscie chcesz filtrowac to koszt od 30 za jakies proste do ponoac 300pln. Tak wiec tanie hobby to nie jest.

Ciezko bedzie o jakies rozwiazanie na miare twoich potrzeb i twojej zony. Jak wspomnial kolega forumowy - trza poczekac chyba az minie. Wiem ze widac jak sie meczy i az serce krwawi i zdaje sobie sprawe ze pewnie bys sie pewnie szarpnal na kase tylko pytanie Kozio czy pomoze bo tego Ci nikt nie zagwarantuje.

Ten koles alergik mowi ze im bardziej czyste powietrze tym latwiej jak ktos wchodzi przeniesc zapachy, a co za tym idzie spotegowac w czystym srodowisku odruchy. I tez nie jest to wcale dobre rozwiazanie.