22 Kwietnia 2026, 10:12:18 czas Polski

Autor Wątek: Potrzebny "szpieg"  (Przeczytany 2649 razy)

Offline na_forum

Potrzebny "szpieg"
« dnia: 07 Października 2017, 05:35:00 czas Polski »
Witam, tak jak w przypadku forów samochodwych gdzie można "wynająć szpiega" przed zakupem samochodu, potrzebny mi szpieg z Podlasia by wyniuchał rzeczywisty stan maszyny u handlarza.
Jestem w stanie za tę przysługę zapłacić.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2017, 05:50:59 czas Polski wysłana przez na_forum »

MChObi

• Gość
Odp: Potrzebny "szpieg"
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2017, 09:26:51 czas Polski »
Zarąbane od  motoznafcy https://www.autotesto.pl/

Nie dziękuj , nie przeklinaj (jak dadzą ciała ) wykorzystaj mądrze

Offline na_forum

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2017, 10:52:54 czas Polski »
Zarąbane od  motoznafcy https://www.autotesto.pl/

Nie dziękuj , nie przeklinaj (jak dadzą ciała ) wykorzystaj mądrze
Aleeeeee. o co chodzi? :)
Nie pytałem o samochód i nie szukam oficjalnej firmy. Na forach samochodwych psjonaci dogadują się z pasjonatami by nie musieć jeździć setek kilometrów niepotrzebnie.
Ja też szukam kogoś z Podlasia by obczaił jednego handlarza osobiście, a za fatygę zapłacę.

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Października 2017, 11:03:42 czas Polski »
A skąd mamy wiedzieć co chcesz kupić? Pilę czy samochód?

"Maszyna" to pojęcie wieloznaczne.
Jasno formułuj pytania to i odpowiedź właściwa w końcu padnie.

To samo dotyczy tematu.

Offline na_forum

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Października 2017, 13:57:05 czas Polski »
A skąd mamy wiedzieć co chcesz kupić? Pilę czy samochód?

"Maszyna" to pojęcie wieloznaczne.
Jasno formułuj pytania to i odpowiedź właściwa w końcu padnie.

To samo dotyczy tematu.
Może rzeczywiście się zapędziłem sądząc, że na naszym forum to tylko o maszynach i narzędziach stolarskich gadamy. Zapomniałem o samochodach, młóckarniach i gnojowozach :)
A tak serio to chodzi o pilarkę warsztatową.

Offline Arek15

« Odpowiedź #5 dnia: 07 Października 2017, 15:57:25 czas Polski »
no to się przyznał :), teraz trzeba poobczajać allegra i olxy, znaleźć maszynę i podkupić:)

Online tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Października 2017, 16:17:16 czas Polski »
Arek15 czytaj ze  zrozumieniem. Maszyna już  jest na Podlasiu ,problem w tym czy nadajesz się  na  szpiega.

Offline drhambone

« Odpowiedź #7 dnia: 07 Października 2017, 17:30:22 czas Polski »
Cześć

A czy nie możesz tam po prostu podjechać z kimś, kto się na tym zna i po prostu obejrzeć dokładnie tą pilarkę? Coś przeciąć, sprawdzić dokładność itd. Też możesz przecież takiej osobie zapłacić.

Taki handlarz na pewno nie jest w ciemię bity i czy to będziesz Ty, czy "szpieg", to dopóki nie znacie sie na tego typu maszynie i nie wiecie na co spojrzeć, jest duże prawdopodobieństwo, że i tak nie będziecie widzieć ewentualnych ukrytych wad i może Wam wcisnąć przysłowiowy paździeż

Pozdrawiam
Tomek

Offline na_forum

« Odpowiedź #8 dnia: 07 Października 2017, 21:14:57 czas Polski »
Cześć

A czy nie możesz tam po prostu podjechać z kimś, kto się na tym zna i po prostu obejrzeć dokładnie tą pilarkę? Coś przeciąć, sprawdzić dokładność itd. Też możesz przecież takiej osobie zapłacić.

Taki handlarz na pewno nie jest w ciemię bity i czy to będziesz Ty, czy "szpieg", to dopóki nie znacie sie na tego typu maszynie i nie wiecie na co spojrzeć, jest duże prawdopodobieństwo, że i tak nie będziecie widzieć ewentualnych ukrytych wad i może Wam wcisnąć przysłowiowy paździeż

Pozdrawiam
Tomek

Na razie jeżdzę do 100km od miejsca zamieszkania (właśnie z deskami i klockami). Ale jestem ze Śląska i na podlasie trochę daleko. Szczególnie jakbym miał się przekonać, że jest poważny feler i zmarnowałem dzień.

Offline drhambone

« Odpowiedź #9 dnia: 07 Października 2017, 21:21:40 czas Polski »
Znam ten ból, sam szukam piły taśmowej i nieraz trafiają się niby perełki daleko ode mnie.
No ale skoro chcesz za to i tak zapłacić, nie lepiej poświęcić ten 1 dzień i samemu sprawdzić stan piły? W końcu to Ty będziesz na niej pracował i Tobie musi pasować.

Pozdrawiam
Tomek

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Października 2017, 08:16:41 czas Polski »
Kochani, ale po co ta do niczego nie prowadząca rozkmina ???
Przecież kolega jasno napisał czego wstępnie oczekuje i co w zamian oferuję, gdyby miał czas i możliwości na całodniowe eskapady to nie prosił by o pomoc.
Może ktoś jest miejscowy i czuje się na siłach dokonać oględzin. Przecież jeśli "maszyna" będzie dobra dla fachowca to i zainteresowanemu też powinna odpowiadać.

Offline burchov

« Odpowiedź #11 dnia: 08 Października 2017, 10:19:22 czas Polski »
ja jestem z podlasia ale z pilarkami mam tyle wspólnego co z abstynęcją weekendową ;)
nie mam w gronie znajomych stolarzy więc raczej nie pomogę ale jak chcesz to podjadę tylko napisz co mam sprawdzić, gdzie zajrzeć, mogę nawet palec głęboko wetkąc jak zajdzie potrzeba ;)

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Października 2017, 19:45:30 czas Polski »
Jaka pilarka i gdzie? Do wspólnego opijania możemy się dogadać :P
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)