12 Maja 2026, 13:02:18 czas Polski

Autor Wątek: InPost i Poczta Polska  (Przeczytany 3928 razy)

Amroz

• Gość
InPost i Poczta Polska
« dnia: 04 Grudnia 2017, 23:04:11 czas Polski »
Powiem krótko. Poje.... Firma kurierska. Paczkomaty w mojej okolicy albo zamarzniete ekarny wiec nic nie nadasz ani nie odbierzesz a paczkomaty starego typu brak dostępnych mniejsc. InPost chyba nie podołał "sukcesowi" popularności. Jeszcze jedno jak wyśle paczkę po przez paczkomat to dojdzie a jak nada się list inpost e-costam to kur.... Wiecznie problem. Bo idzie milion lat albo zostawia na sortowni itp. jedynie InPost dobrze lata jak sprzedaż jest z Alledrogo "ma inna etykiete". Jeżeli chodzi o Pocztę Polską to jest OK. Polecone 2 dni paczka za pobraniem max 5 dni i kasa na koncie ale jest jeden kwiatek list ekonomiczny no cóż czasami to ich słaba strona, giną w czasoprzestrzeni :(

Tak chciałem podzielić sie z Wami swoimi spostrzeżeniami na temat InPost i Poczty Polskiej :)

JanZ

• Gość
Odp: InPost i Poczta Polska
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Grudnia 2017, 23:17:09 czas Polski »
Ja tam jak tylko mogę zapieram się rękami i nogami od korzystania z usług poczty polskiej. Odkąd pamiętam same nieprzyjemności z nimi, a to kurier ichniejszy paczkę zostawił na poczcie bez żadnej informacji, a to awiza nie ma a paczka awizowana podobno a to jeszcze inne hece. Z paczkomatami u mnie w Krakowie nie miałem jeszcze nigdy problemu, czy z allegro czy z jakiegoś innego sklepu. Generalnie odnoszę wrażenie że poczta polska po prostu ma klienta gdzieś bo i tak się utrzyma na rynku.

Offline kipi

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudnia 2017, 23:41:54 czas Polski »
Ja na all... zawsze szukam ofert z opcją "polecony inpost". W 99% przypadków dochodzi do mnie na następny dzień, a poczta polska? hmmm... kiedyś list polecony 7 km szedł 4 tygodnie, a standardem są 2-3 tygodnie.

Offline ndriu

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Grudnia 2017, 04:01:02 czas Polski »
Sprawcą ostatniego przepełnienia paczkomatów było allegro bo przez tydzień  była darmowa dostawa, chociaż przed świętami pewnie będzie podobnie. Ogólnie to nie narzekam i też w większości przypadków następnego dnia jest w paczkomacie. Kilka razy przy zamówieniach w piątek dostarczali do paczkomatu w sobotę.

Offline gebek

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Grudnia 2017, 07:25:26 czas Polski »
Wszystko, byle nie GLS. PP i InPost to pikuś (Pan Pikuś)  w porównaniu z PP i InPost'em

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Grudnia 2017, 07:41:26 czas Polski »
A mnie tam bez różnicy. Mnie kurierzy nie lubią. Kto czekał na paczke ode mnie i kto mi wysyłał ten wie łot ajm toking abałt ;)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Grudnia 2017, 07:42:17 czas Polski »
Sprawcą ostatniego przepełnienia paczkomatów było allegro bo przez tydzień  była darmowa dostawa, 
Zamówiłem kilka paczek w tym okresie. Zazwyczaj rano sms; twoja paczka jedzie do paczkomatu,potem sms paczkomat przepełniony twoja paczka jedzie do innego ,na koniec sms : twoja paczka czeka w punkcie inpost . A w punkcie  góra paczek rzuconych na podłogę a dziewczyny z inpost szukają dla gości z kolejki niczym  elfy świętego mikołaja  ;D
Pozdrawiam Tomek

Amroz

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Grudnia 2017, 07:42:47 czas Polski »
Jednym słowem wszędzie burdel wiec nie ma co wybrzydzać :)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Grudnia 2017, 08:00:59 czas Polski »
PP i InPost to pikuś (Pan Pikuś)  w porównaniu z PP i InPost'em
Wygrałeś internety :)

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Grudnia 2017, 08:02:20 czas Polski »
Ja wychodzę z założenia że jak już ja sam będę świetnie zorganizowany i idealny to wtedy będę miał pełne prawo narzekać na bałagan u innych  ;)
Pozdrawiam Tomek

Offline Andriu

« Odpowiedź #10 dnia: 05 Grudnia 2017, 09:00:59 czas Polski »
a ja  tam lubię Pocztę,  zamówiłem rolki dla córki  wieczorem  a  dosłownie za dwa dni  o  godzinie 8 paczusia  u mnie na  biurku,   natomiast paczka od  kolegi  zielonej  górki inpostem szła prawie 2  tygodnie i jeszcze  musiałem jej szukać  i zwalniać  się z roboty  bo punkt odbioru paczek kuta... mają do 16.
może  to zależy gdzie kto mieszka. w niedziele  w Oświęcimiu inpost wydawał paczki z busa, dziaciaki które przechodziły cieszyły się że  to Mikołaj

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Grudnia 2017, 09:10:54 czas Polski »
Specu wysłał mi coś pocztą (kurierem). On w systemie widział, że już dwa razy odbił się ode mnie kurier chociaż faktycznie nie było go u mnie wcale. Poszedłem na pocztę, pani 15 minut szukała paczki po czym stwierdziła, że "prawdopodobnie kurier ją ma". OK, podała numer do kuriera, dzwonię i pytam kiedy FAKTYCZNIE do mnie dotrze. Odparł, że "dzisiaj powinien już być" po czym zapytał gdzie to właściwie jest. A był już ponoć dwa razy..
Inpost u mnie nie zawiódł NIGDY chociaż faktycznie w zeszłym roku kurier stał z busem bo paczkomat był przepełniony. Nie widzę z tym problemu.
Jak widać każdy ma jakieś tam doświadczenia i nie można uogólniać :)

Offline drhambone

« Odpowiedź #12 dnia: 05 Grudnia 2017, 10:32:59 czas Polski »
InPost coś szaleje ostatnio, zawsze paczka na drugi dzień do południa była w paczkomacie. Ostatnio pojechałem odebrać przesyłke, wszystko ok, drzwiczki się otworzyły......, a w środku pusto. Po telefonie do InPost (jesteś 122 w kolejce, godzina czekania) i interwencji paczka na drugi dzień niby jest w paczkomacie. Niestety nie da się odebrać, paczkomat nie działa :)

Offline Jureq

« Odpowiedź #13 dnia: 05 Grudnia 2017, 11:20:34 czas Polski »
a ja z Inpostem doręczanym prawie zawsze mam problemy z terminowością zaś paczkomaty to teraz "reklamomamty" i kolejny wqrw bo klikasz a on uparcie filmy puszcza zamiast oddać paczkę, za to PP bardzo pozytywnie, przesyłkę Pocztex48 (z drugiego końca Polski) który ma z założenia iść 2 dni potrafią doręczyć w ciągu 16 godzin od zakupu  :D
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem ...  ale łatwo się uczę i kiedyś coś ładnego z drewna zmajstruję

Offline JacekD

« Odpowiedź #14 dnia: 05 Grudnia 2017, 11:26:20 czas Polski »
Ja w ciągu ostatniego miesiąca miałem kilka przebojów przesyłkowych:
1. PP - 'kurier24' dzwoni do mnie 24+h po odebraniu przez kuriera, że paczka nadal w oddziale bo jakiegoś magicznego exportu ich system nie może zaczytać. To się zdarza często - podobno błąd jest po stronie 'brokera'. Kurier 24 jeszcze nigdy nie dotarł w mniej niż 48.
2. PP - podczas wycieczki z synem w okolicach urzędu (niedaleko jest arcy-ciekawa remiza strażacka) - znajdujemy jeszcze nie ostemplowane listy w trawie. PP wdzięczna za zwrot :)
3. Inpost - manager nadania paczek odmawia posłuszeństwa. 50 emaili tam a nazad, 5 telefonów po 120 osób w kolejce - teraz działa
4. DHL - zamówiony kurier nie przyjeżdża przez 48h. Podobno był i mnie nie zastał (cały dzień w biurze, zero nieodebranych telefonów)
5. PP - To nie z ostatniego miesiąca, ale nadal w toku: nadana paczka 48 nie odebrana przez klienta. Podobno awizowana. Klient nie ma awizo. Zwrot utknął gdzieś i od 3ech miesięcy paczka w niebycie
WWW.DREWTAK.PL