Drewnojady są w dalszej części stopnia . Tylko jego wymiana da efekt.
nie da rady.
Cytat: na_forum w 02 Stycznia 2018, 22:03:48 czas Polski nie da rady.zawołaj kogoś kto o tym nie wie , przyjdzie i zrobi
Cytat: tomekz w 02 Stycznia 2018, 22:00:12 czas PolskiDrewnojady są w dalszej części stopnia . Tylko jego wymiana da efekt.Po tylu dziesiątkach lat raczej ich juz nie ma.
Ciężko powiedzieć Ci jest w środku. Może się okazać że zniszczenia są znikome, a może być totalna demolka. Co jest pod schodami? Po tym widocznym kawałku wnosiłbym, że jakieś zdjęcie do piwnicy w poniemieckim domku. (Takie jakieś skojarzenie)
Dawno temu drapałem takie schody z pokładów farby olejnej. Na zniszczone (ale nie przez robaki) krawędzie przykrecone zostaly kątowniki z chromoniklu.
Cytat: na_forum w 02 Stycznia 2018, 22:03:48 czas PolskiCytat: tomekz w 02 Stycznia 2018, 22:00:12 czas PolskiDrewnojady są w dalszej części stopnia . Tylko jego wymiana da efekt.Po tylu dziesiątkach lat raczej ich juz nie ma.Też tak myślałem robiąc ostatnio w drewnie odzyskanym z 40-to letniego dachu - zdziwiłem się gdy po wystruganiu listwy wyszedł z niej "obcy" Jeśli nie chcesz rozbierać to najpierw jakiś np. Hylotox i potem tak jak pisałeś dałbym żywicę, do tego długie kołki i listwę na tych kołach bo do samego próchna będzie faktycznie ciężko kleić
Schody będą malowane czy pozostaną w wykończeniu drewnianym?
Drewnojady masz na bank i to w dalszej części . Jak weźmiesz frezarkę i z góry z frezujesz 2,5 cm to je zobaczysz .Następnie pobaw sie w doktora ze strzykawką i naklej na wierzch nową dechę