29 Kwietnia 2026, 15:58:56 czas Polski

Autor Wątek: kiczyn maj debiut  (Przeczytany 16372 razy)

Offline gebek

Odp: kiczyn maj debiut
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Stycznia 2018, 20:15:34 czas Polski »
Cena 690 za m2 straszna.
Na PW wysłałem Ci adres fabryki frontów, którą polecam. Oczywiście do ceny jeszcze koszty transportu

Offline artpaw3367

« Odpowiedź #61 dnia: 16 Stycznia 2018, 21:00:36 czas Polski »
Cena z kosmosu. Wydaje mi się że ten co robił zamówienie na te fronty złe chce się wywinąć od opłaty za te fronty. Sam spieszył zamówienie. Dlatego taką cenę narzucił.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Offline agoliat

« Odpowiedź #62 dnia: 16 Stycznia 2018, 22:02:36 czas Polski »
Na PW wysłałem Ci adres fabryki frontów, którą polecam
A możesz podać nazwę owej fabryki oficjalnie ?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #63 dnia: 16 Stycznia 2018, 22:23:31 czas Polski »
Zamówienie ma iść ponownie ale wycena tych które zamówiłem mnie przeraża 690 brutto za m2l

Nie rozumiem. Przecież miałeś wcześniej wycene i powinno być to samo.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline artpaw3367

« Odpowiedź #64 dnia: 16 Stycznia 2018, 22:35:42 czas Polski »
Też mnie to zdziwiło że robił nową wycenę. Dlatego poruszony został na gorąco ten temat. Jutro zamykam sprawę. Mam nadzieję że szybko dostanę zwrot kasy za błędny model frontów.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #65 dnia: 16 Stycznia 2018, 22:44:42 czas Polski »
Skoro przyznają się do błędu to oczywistym jest, że pomyłka nie była przy składaniu zamówienia tylko przy produkcji. A to daje Ci pewność, że otrzymałeś poprawną wycene na początku.
Nie daj się.

Offline artpaw3367

« Odpowiedź #66 dnia: 16 Stycznia 2018, 22:54:27 czas Polski »
Specu. Jutro rozmowa będzie szybka ;) z Panem od zamówień. Z ceną co wyskoczył za metr domyślam się że jest to cena błędnych jak i nowych które miałyby być zlecone. Miga się od poniesienia kosztów za te z....

Offline artpaw3367

« Odpowiedź #67 dnia: 16 Stycznia 2018, 23:02:06 czas Polski »
Najgorsze jest to że robota stanie w miejscu. Bez blend nie rozstawie korpusów aby już w całość skręcić. 5-6 tyg w d.. Sprzęt RTV w przyszłym tygodniu wjeżdża. Psia mać,a o przeprowadzce to już nie wspomnę.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 16 Stycznia 2018, 23:51:39 czas Polski »
Cena nie do końca jest z kosmosu. Dla stolarzy i osób wykonujących meble są inne ceny, i inne są dla detalisty. Tak jest w każdej branży. Czy to części samochodowe, czy inne wyroby. To nie jest jakaś wrzuta do Ciebie, ale nie oczekuj, że Ty zamawiając jeden kpl. frontów dostaniesz go w tej samej cenie, co osoba prowadząca działalność i non stop zaopatrująca się w danej hurtowni.

Offline artpaw3367

« Odpowiedź #69 dnia: 16 Stycznia 2018, 23:59:22 czas Polski »
Jeśli nawet jako detalista miałbym inną cenę frontów meblowych. Ale nie taki uskok cenowy z 310 zł ( zły model frontów) na  690 zł gdzie tylko jest różnica w modelu. Materiał ten sam czyli mdf, lakier  mat z palety RAL. Cena ok 1300 na 2900 przy 4,27 mk. Rozbój w biały dzień.

p.karwacki

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Stycznia 2018, 06:33:32 czas Polski »
Najgorsze jest to że robota stanie w miejscu. Bez blend nie rozstawie korpusów aby już w całość skręcić. 5-6 tyg w d.. Sprzęt RTV w przyszłym tygodniu wjeżdża. Psia mać,a o przeprowadzce to już nie wspomnę.

To zrób ślepe lub tymczasowe blendy ze zwykłej płyty meblowej.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

p.karwacki

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Stycznia 2018, 06:34:19 czas Polski »

To zrób ślepe lub tymczasowe blendy ze zwykłej płyty.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #72 dnia: 17 Stycznia 2018, 06:34:31 czas Polski »
My tu sobie pitu pitu a po prostu trzeba iść i i to wyjaśnić bo niezależnie czy detalista czy nie to cena podskoczyć nie powinna w tej sytuacji.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Stycznia 2018, 07:05:13 czas Polski »
Jak by trza większą ekipą to mów ;)

Offline artpaw3367

« Odpowiedź #74 dnia: 17 Stycznia 2018, 13:26:20 czas Polski »
Temat można powiedzieć dogadany ale jeszcze nie w 100%. Jeszcze na początku przyszłego tygodnia rozmowa odnośnie rekompensaty z dyrektorem oddziału. Dowiedziałem się  jakiej firmie zlecają produkcję frontów i zadzwoniłem do tej firmy. Oczywiście koszt tych frontów nie jest 690 zł mk lecz 380 netto . Po moich przeliczeniach jednak ta nowa wycena wyszła za dwa komplety frontów ( złych i dobrych). Miałem nosa co do tego że przyjmujący zlecenie chce się wywinąć od zapłaty za te błędne fronty i go uświadomiłem o tym. Wtedy poszły słowa ode mnie że w takiej sytuacji rozmowa pójdzie na etap dyrektora oddziału. A w ramach terminu bo teraz znowu czekać 5-6 tyg liczę na to że dojdzie do porozumienia i łykne prawidłowe fronty po cenie netto.