Potrzebuję dość pilnie przetransportować deskę o wadze 31kg z Poznania do Częstochowy. Jeśli ktoś z Was podróżuje na tej trasie, a miałby chęć , miejsce w bagażniku i trochę czasu to sprawił by mi ogromną radość. Paczuszka z deską ma wymiary 100-105 cm długości, 35 cm szerokości i gruba na około 20-25 cm. Dlaczego nie kurier? : bo nie chcę mieć z tymi ludźmi do czynienia, nie będę utrzymywał firm, które lekceważą klientów,są niesłowne i mają tak skonstruowane przepisy(regulaminy), że to kurier ma zawsze rację. Czeka się na jegomościa od 8.00 do 20.00 i nic. Broker przeprasza, obiecuje że jutro to już na pewno przyjedzie. Jutro jest znów ta samo śpiewka, cały dzień stracony. A kuriera jak nie było, tak nie ma . Na koniec po mejlu do brokera odpowiedź : może waść rozwiązać zlecenie, zwrócimy pieniądze. Ot, cała prawda. Dlatego oczekuje pomocy od Was, kochani koledzy. Jeśli ktoś ma trochę miejsca w aucie i jeździ tą trasą to proszę o pomoc Odwdzięczę sie jak tylko będę umiał (ale bez przesady), prezentem o wartości porównywalnej do ceny usługi kurierskiej. Mam taką propozycję, bojkotujmy jak to tylko możliwe niesolidnych przewoźników, pomagajmy sobie na wzajem. Oczekuję na odpowiedź.