01 Maja 2026, 09:14:30 czas Polski

Autor Wątek: Warsztat i prace  (Przeczytany 6111 razy)

Chaczins

• Gość
Odp: Warsztat i prace
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Stycznia 2018, 11:12:51 czas Polski »
BlackJack, pod kostke piach zmieszany z cementem, aby się troche "związał". W momencie jak nie będzie odpowiednio przygotowen podłoże, piach sie wypłucze, albo "ubije" (jak było cos dłubane wcześniej, głębiej) i są fale dunaju.

Offline BlackJack15

« Odpowiedź #16 dnia: 30 Stycznia 2018, 11:56:48 czas Polski »
Fale dunaju to mało powiedziane :). Niestety taki stan zastałem i muszę to kiedyś poprawić ale chyba wtedy też wymienię kostkę na taką bez fazy - jak szaleć to szaleć :). Z tego co wiem to tutaj już od początku była fuszera zrobiona.

Offline maxvondemon

« Odpowiedź #17 dnia: 30 Stycznia 2018, 12:25:02 czas Polski »
No wpadła mnie w oko ta donica.

Możesz napisać z jakiego do materiału i jak "wyciągnąłeś" te słoje z niej ?
Na moje oko to donica potraktowana ogniem i przeszlifowana.

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Stycznia 2018, 12:50:50 czas Polski »
wymienię kostkę na taką bez fazy - jak szaleć to szaleć :)

A jakby zaszalec i wpuscic tych szalencow z mixokretem? Zrobi sie gladka i rowna powierzchnia :)

Offline zdanszu

« Odpowiedź #19 dnia: 31 Stycznia 2018, 11:20:35 czas Polski »
Docelowo jest to garaż pod samochód ale z biegiem czasu pojawiło się parę urządzeń i chyba przekształcę na warsztat stolarski i trzeba będzie obok wiatkę se postawić. pod kostką jest około 1m ubitego gruzu ( garaż stoi na małej skarpie ) następnie 15cm piasek i 12cm podsypki pod kostkę.Kostkę pod garaż z zięciem ułożyliśmy w 5-6 godz. Mieszkam na wiosce, więc z postawieniem garażu jest łatwiej, bo na 1000m2 można postawić 2 garaże nie większe niż 35m2 i na każde 500m2 2 wiaty nie większe niż 50m2. wystarczy zgłosić do Urzędu Gminy i czekać 14 dni na pozytywną decyzję :)
Donice owszem były w nich opalone słoje, nie szlifowana i dane 3 warstwy oleju bezbarwnego, drzewo to jesion.
W sobotę wyciąłem ( oczywiście leganie ) 14 jesionów ze swego lasku, więc troszkę desek będzie  ;D

Offline BlackJack15

« Odpowiedź #20 dnia: 31 Stycznia 2018, 11:58:37 czas Polski »
A jakby zaszalec i wpuscic tych szalencow z mixokretem? Zrobi sie gladka i rowna powierzchnia
Było by super ale nie mam takiej możliwości, garaż (odważnie nazwane dwie ściany domu, jedna ściana płotu plus brama wjazdowa) stoi przy płocie z sąsiadem i za jego zgodą i z tego powodu chyba nie bardzo mogę zrobić tam coś bardziej solidnego.

Offline mario78

« Odpowiedź #21 dnia: 02 Lipca 2023, 14:47:29 czas Polski »
Spamer na forum,tematy to same linki z ofertami.