23 Czerwca 2026, 23:03:12 czas Polski

Autor Wątek: Cormak, Holzmann, Charnwood szto eta?  (Przeczytany 4481 razy)

Offline Pebe

Cormak, Holzmann, Charnwood szto eta?
« dnia: 23 Marca 2018, 20:43:20 czas Polski »
Witam, mam pytanie odnośnie pilarek stołowych marek jak w temacie, bo mam wrażenie, że to te same pilarki na chińskich częściach tylko kolory obudowy są inne, a jeżeli się mylę to które model preferujecie bardziej, głównie chodzi mi o Holzmann TS 250 i podobne modele pozostałych marek w przedziale cenowym ok 3.500, szukam krajzegi raczej do pracy ciągłej codziennej, ale budżet ograniczony, wiem, że temat Holzmanna się przewijaj ale o cormaku jakoś nic nie idzie znaleźć, ma ktoś w ogóle coś od nich?

Offline marcin6391

Odp: Cormak, Holzmann, Charnwood szto eta?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Marca 2018, 20:45:34 czas Polski »
Przeglądam różne narzędzia i jesttak, jak piszesz... różnią się ceną i naklejkami..
Dziś oglądałem ostrzałki do pił - identyczne , tylko jw...

daka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2018, 10:05:01 czas Polski »
Witam, mam pytanie odnośnie pilarek stołowych marek jak w temacie, bo mam wrażenie, że to te same pilarki na chińskich częściach tylko kolory obudowy są inne, a jeżeli się mylę to które model preferujecie bardziej, głównie chodzi mi o Holzmann TS 250 i podobne modele pozostałych marek w przedziale cenowym ok 3.500, szukam krajzegi raczej do pracy ciągłej codziennej, ale budżet ograniczony, wiem, że temat Holzmanna się przewijaj ale o cormaku jakoś nic nie idzie znaleźć, ma ktoś w ogóle coś od nich?
Ostatnio kilka osób kupili odciągi draax i wiór na YT znajdziesz ale nie wiem jak inne maszyny

Offline wiech50

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Kwietnia 2018, 21:42:29 czas Polski »
Jak masz budżet ograniczony, to może taki Cormak, który widziałem na targach Lubdrew.
Na zdjęciu jest z ceną "targową". Rozmawiałem z przedstawicielem firmy i sugerował powołać się na rozmowę na targach, aby uzyskać właśnie taką cenę jak na targach. Jak patrzyłem w necie, to znalazłem cenę ~2500zł. Może to kogoś zainteresuje.
Wiesiek

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Kwietnia 2018, 21:56:30 czas Polski »
który widziałem na targach Lubdrew.

Czyżby kolega miał naklejkę did na "kostkowej " torbie ?

Offline wiech50

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Kwietnia 2018, 22:25:27 czas Polski »
Nie znamy się osobiście, więc pomyślałem sobie, że z taką naklejką ktoś z forum mnie "zaczepi" i sobie pogadamy. Na targach byłem długo w piątek i trochę w sobotę i do dzisiaj myślałem, że nie rzucałem się w oczy.
Ale o targach nie w tym temacie  :)
Wiesiek

Offline kamil15

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Lutego 2019, 21:20:50 czas Polski »
Jak masz budżet ograniczony, to może taki Cormak, który widziałem na targach Lubdrew.

a co to za model dokładnie ? sam bym wziął taką piłę w takich pieniądzach. ?? I gdzie i kiedy dokładnie odbyły się targi żeby można było się na nie powołać ?
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2019, 21:28:00 czas Polski wysłana przez kamil15 »
Kamil Misiak

Offline wiech50

« Odpowiedź #7 dnia: 09 Lutego 2019, 22:06:40 czas Polski »
W tym roku targi będą w dniach 22-24.03. - trochę pasjonatów drewna się wybiera, np.: https://domidrewno.pl/takie-tam/targi-lubdrew-lubdom-22-24-marca-2019-w-lublinie/

Ja pewnie  tym roku nie dam rady, bo w polowie lutego mam operację na kręgosłup, a do Lublina ma 10 km.
Wiesiek