A te latarnie to grube będą? Zobacz np ta metabo 254 maksymalnie przetnie 87mm jak będziesz robić na wymiar 85mm to będziesz miał lekki zapas. Jednak jak będziesz robić grubsze latarnie to już będzie gorzej ciąć bo będziesz musiał materiał obracać. Ogólnie piła stołowa metabo trzyma wymiar i jak ustawiasz wymiar na linijce na stole to wymiary się zgadzają. W zestawie jest piła z 42 zębami więc przecięta deska wygląda jak bo heblowaniu.
Konstrukcje są bardzo do siebie podobne nie polecałbym Boscha jak jeździłem patrzeć po sklepach to wygląda jak duża zabawka i pamiętam, że problematyczna regulacja. Po za tym to seria zielona którą już na samym starcie skreślam.
Makita wygląda identycznie jak Metabo (albo odwrotnie) jednak Metabo tańsze i ma nóżki, lekki start i szybki stop
Dewalta nie widziałem na żywo więc ciężko mi powiedzieć jakie ma minusy i plusy.
Co do minusów Metabo to trociny potrafią się zablokować i nie wypadać na zewnątrz więc trzeba czasem przeczyścić, jednak już później jest wprawa to wystarczy stół pochylić i grawitacyjnie wyleci większość. Jednak ja już planuję dokupić odciąg.
I sam stół na tych nogach nie jest jakoś super stabilny, ale za to bardzo mobilny, ja przynajmniej tnę w różnych miejscach więc jest to dla mnie duża wygoda.
Jak bym miała u mnie stać tylko w jednym miejscu to raczej bym zrobił stabilniejszą podstawę.