jak w temacie ,rozpoznanie drzewa -konkretnego a nie jakiegokolwiek, jutro strzele fotke i umieszczę na forum, na razie drzewo stoi-chyba jeszcze bo idzie do wycinki-
wysokość jakieś 4-5m ale rośnie na piachach wydmowych więc wiele składników to tam nie było.
Pień szybko się rozgałęzia -jakieś 1 od ziemi ale nie wiem czy to naturalne czy z uwagi na wiele uszkodzeń bo dzieciaki po nim pewnie od zawsze łaziły i rośnie 100m od morza więc i wiatry srogie .
Nie dysponuje ani fotami liści-wszystko pograbione albo liście rosnącego obok klonu się walają po ziemi.
Na drzewie nie ma nawet 1 zaschniętego liścia, sa za to ..owoce? ni to zaschnięte wiśnie ni to głóg, w środku pestka wielkości jabłkowej pestki, ale o ile te z jabłek są jakby z 2 połówek zrobione to te co ja widziałem miały 3 ścianki .
Jakieś pomysły ? niedaleko rośnie kilkadziesiąt dereni.... ale nie wygląda mi to na dereń ..jakies pomysły?
Czemu zawracam sobie głowe i Wam przy okazji....bo może się okazać ze pod piłe idzie rzadkie drzewo ,jak się go nie da uratować-bo rewitalizcja to przynajmniej ocalę drewno ,kwestia tego czy mam siedzieć w gotowości i brać czy odpuścić.