22 Kwietnia 2026, 18:44:39 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789969 razy)

Offline przemoprzem

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #1890 dnia: 28 Grudnia 2016, 09:54:22 czas Polski »
raptor123 no to widać na wieś już tyle stafu nie dają :) Skrzynki, kątówki nie widziałem ani jednej - nie sądzę żeby poszły w 30 minut.

A czy możecie zrobić test tego miernika wilgotności - miernik zamoczony w wodzie i pokazuje "tylko" 37% - materiał 1 - chyba to jest za mało co nie?

Offline Andriu

« Odpowiedź #1891 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:01:20 czas Polski »
ja się skusiłem na  szlifierkę kątową i jestem niezadowolony, jakaś  taka  nieporęczna,  nie mogłem  wyczuć  (choć miałem  podobną z einhela) i uciąć profili laguny  pod kątem  prostym , niestety już  nie mogę  jej oddać .

kozio

• Gość
« Odpowiedź #1892 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:03:48 czas Polski »
Wilkotnosciomierz ma górną granicę.
Sprawdź ile ma ten. Przeczytaj instrukcję.

Offline resort25

« Odpowiedź #1893 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:35:42 czas Polski »
Czy ktoś dostał tę wkrętarkę? Chętnie bym przygarnal ale u mnie już nie ma 😨 są za to na olx ze 100% narzutem😁 gdyby ktoś widział u siebie to wezmę nawet dwie żeby mieć dodatkową baterię (za pomoc dorzucę na flaszkę)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #1894 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:41:29 czas Polski »
raptor123 no to widać na wieś już tyle stafu nie dają :) Skrzynki, kątówki nie widziałem ani jednej - nie sądzę żeby poszły w 30 minut.

A czy możecie zrobić test tego miernika wilgotności - miernik zamoczony w wodzie i pokazuje "tylko" 37% - materiał 1 - chyba to jest za mało co nie?

Znaczy masz sezonowaną wodę ;D

Doczytałem w instrukcji, że górna granica na 1 to 36%.
Lipa, że nie ma wyboru rodzaju drewna tylko ogólnie drewno ale ciś tam zawsze pokaże.

Edit. Sorki faktycznie pomiar do 44%. Źle spojrzałem. Zaraz sprawdzę na drewnie w warsztacie.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2016, 10:51:04 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline darkowski

« Odpowiedź #1895 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:43:03 czas Polski »
Czy ktoś dostał tę wkrętarkę?
Mam, ale nie oddam. Ojciec życie ryzykował, żeby mi ją kupić.
Ciąć, czy nie ciąć? Oto jest pytanie.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #1896 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:43:51 czas Polski »
Ale to nie ja pytałem ???

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #1897 dnia: 28 Grudnia 2016, 10:46:51 czas Polski »
mam szlifierkę kątową kupioną kilka lat temu - niby działa, ale od początku "rzęzi" i rusza się rączka. Mocowanie osłony tarczy cholernie durnie rozwiązane - żeby ją sobie obrócić to trzeba zdjąć tarczę żeby odkręcić 3 śrubki od czoła wrzeciona. Z reguły mocowanie jest coś a'la cybant i jest dużo szybsze jak chcemy obrócić osłonę bo np trzeba podejść "z lewej ręki".

Kozio w instrukcji jest że materiał 1 to zakres od 6-44% - no chyba miernik nie wie że nie mierzę drewna tylko wodę? Właśnie gdyby dał Hi to by było logiczne - teoretycznie pomiar drewna od 6-44%. Instrukcja http://www.lidl-service.com/static/155398779/271367_mod_A_PL_HU_SL_CS_SK.pdf

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #1898 dnia: 28 Grudnia 2016, 12:36:29 czas Polski »
Miernik wilgotności kupiłem - ale coś mi się nie widzi, bo w pracy jest klocek akacji który długo leży w ciepłym pomieszczeniu i pokazuje mi 0%. Gałązka jakiegoś krzewu świeżo urwana to ok 30%?
Wszystko się zgadza tzn że działa dobrze. Ten miernik nie działa poniżej 10%, a świeże drewno ma koło 30%.

baterie NICD, brak blokady wrzeciona, śmieszny moment obrotowy 7,5 Nm
Dokładnie nie warto, w porównaniu do Lidlowej to badziweie.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #1899 dnia: 28 Grudnia 2016, 12:50:36 czas Polski »

[q
Wszystko się zgadza tzn że działa dobrze. Ten miernik nie działa poniżej 10%, a świeże drewno ma koło 30%.

Ale w instrukcji napisali zakres od 6%.
Zmierzyłem u siebie kilka klocków ina niektórych wskazało 8,8 a na niektórych 0. Nie podoba mnie się to.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #1900 dnia: 28 Grudnia 2016, 12:51:58 czas Polski »

[q

Zmierzyłem u siebie kilka klocków ina niektórych wskazało 8,8 a na niektórych 0. Nie podoba mnie się to.

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #1901 dnia: 28 Grudnia 2016, 12:54:00 czas Polski »

Dlaczego nie działa? W instrukcji jest że w zależności od materiału to i od 0% mierzy

Tutaj test wilgotności skóry dla materiał 1 i materiał 2 - pewnie głupoty pokazuje no ale "coś sie dzieje". Jak biorę do ściany gdzie było szpachlowane (materiał 2) to mam 0%

Rozumiem że jak źle wybiorę materiał to głupotę pokaże no ale niech coś się dzieje. Też mi się to nie widzi.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #1902 dnia: 28 Grudnia 2016, 13:52:27 czas Polski »
Zgadza się, 6% po prostu nie zajrzałem do instrukcji. Mam ten miernik już rok. Jak dla mnie działa ok.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #1903 dnia: 28 Grudnia 2016, 15:21:56 czas Polski »
Jak dla mnie działa ok.

Wierzę Ci. I Kozio też musi.
2 sztuki kupiłem. Obskoczę dziś jeszcze Lidle i może bym więcej kupił jak ktoś chce.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #1904 dnia: 28 Grudnia 2016, 15:25:53 czas Polski »
Chcialbym ale sie boje :o