20 Kwietnia 2026, 15:26:54 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789567 razy)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2580 dnia: 23 Czerwca 2017, 08:39:02 czas Polski »
Jeszcze jedna próba: 260 mm, fi 8 mm

Offline Norberto

« Odpowiedź #2581 dnia: 23 Czerwca 2017, 20:47:07 czas Polski »
sam nie mogę w to uwierzyć ale kupiłem dziś zagłębiarkę w lublinie ( na co dzień mieszkam właśnie tu), i jeszcze się 1 szt ostała. wykonałem cięcia próbne i nie ma się co czepiać. do Przemka - odnośnie filmu na YT jeśli chodzi o regulację głębokości to wystarzy poluzować motylek, 1 pełny obrót i przesuwając należy dociskać motylek w kierunku tarczy i nic się nie zacina. Pozdrawiam!

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2582 dnia: 26 Czerwca 2017, 22:34:48 czas Polski »
Jakieś mniej lub bardziej irytujące wady zawsze się znajdą (podejście w pełni optymistyczne), nie chwal dnia przed zachodem słońca! :P

Np. PTS 500 B2 (mniejsza siostra, też zagłębiarka) leżała sobie spokojnie jakiś czas w półce, ale później podczas używania zauważyłem małe bicie na dołączonych tarczach. Tak, wiem, mam szczęście do elektronarzędzi z lidla, więc pewnie wszystkie tarcze są krzywe.
Natomiast wadą konstrukcyjną w tym modelu jest cienki wąż odciągu ze światłem mniejszym niż średnica małego palca. Nie wiem kto to wymyślił, ale podczas cięcia potrafi się zwyczajnie zapchać zbitym pyłem. Po odłączeniu maszynka rzyga syfem w bok, więc nici z bezpyłowej pracy. O wiórach to nawet nie wspomnę, w większości latają jak chcą, "wonzay" ich nie łyka. Co do włączania tego ustrojstwa, nie leży mi, ale faktem może być to, że taki system ma rozłączać podczas odbicia. Już raz mi się zdarzyło, pewnie przez nieuwagę cofnąłem nieco tarczę. Poza tym, maszynka dosyć szybko nagrzewa się.

Co z plusami? Pierwszy, najważniejszy - tnie. Jest w miarę poręczna, nie sprawia problemów dopóki prowadzi się prosto.

Offline Terrax

« Odpowiedź #2583 dnia: 27 Czerwca 2017, 23:52:21 czas Polski »
miałem zagłębiarkę z lidla przez tydzień. Pierwsze testy nawet ok - cięła prosto, na dwa razy nawet oryginalną tarczą udało mi się płytę meblową naprawdę fajnie uciąć. Ale jakiś taki niesmak cały czas był więc w siódmym dniu od zakupu zdecydowałem się na oddanie jej do sklepu. Oddałem...  Teraz zdecydowałem się na boscha tylko wkurza mnie to, że w komplecie jest tarcza do drewna a ja potrzebuję do płyt laminowanych wiec trzeba będzie dodatkowe 250zł wydać na tarczę dedykowaną i w dedykowanej grubości...i jeszcze kwestia szyny - teraz mam wolfcrafta 115cm ze zwykła pilarka i taka długość nawet jest ok  dlatego się zastanawiam czy by nie kupić zagłęiarki bez szyny i nie dokupić osobno szyny 110cm.... za duży wybór tego wszystkiego i człowiek głupieje. 160cm to trochę długa ta szyna i zastanawiam się czy do docinania blatów na montażach nie jest za duża....

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #2584 dnia: 28 Czerwca 2017, 01:25:23 czas Polski »
Terrax jak oddałeś zagłębiarkę Parkside, to post raczej nie na temat.
A tak na marginesie, trzeba było kupić tarczę za 250 do Parksaida i też by było dobrze, na pewno taniej  ;)
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #2585 dnia: 28 Czerwca 2017, 07:52:31 czas Polski »
Terrax, a my w dalszym ciągu nie wiemy z kim rozmawiamy. Przedstawisz się w odpowiednim dziale czy zlewasz nas?  >:(

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2586 dnia: 28 Czerwca 2017, 07:53:47 czas Polski »
miałem zagłębiarkę z lidla przez tydzień. Pierwsze testy nawet ok - cięła prosto, na dwa razy nawet oryginalną tarczą udało mi się płytę meblową naprawdę fajnie uciąć. Ale jakiś taki niesmak cały czas był więc w siódmym dniu od zakupu zdecydowałem się na oddanie jej do sklepu.

Podziel się przyczyną tego niesmaku. Nalepkę Bosza zawsze można dokombinować do Parksajda. ;)

A poważnie - jaka wada wyszła? Też jestem ciekaw.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #2587 dnia: 28 Czerwca 2017, 08:34:16 czas Polski »
miałem zagłębiarkę z lidla przez tydzień. Pierwsze testy nawet ok - cięła prosto, na dwa razy nawet oryginalną tarczą udało mi się płytę meblową naprawdę fajnie uciąć. Ale jakiś taki niesmak cały czas był więc w siódmym dniu od zakupu zdecydowałem się na oddanie jej do sklepu.

Podziel się przyczyną tego niesmaku. Nalepkę Bosza zawsze można dokombinować do Parksajda. ;)

A poważnie - jaka wada wyszła? Też jestem ciekaw.

obstawiam zgagę lub problemy z trawieniem ...
Może trocin za dużo ...

;D

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2588 dnia: 28 Czerwca 2017, 09:26:56 czas Polski »
To wielce dyskusyjna sprawa, a żeby nie zalatywało ironią to wspomnę, że zagłębiarka trochę wiór rozrzuca, jednak podłączam odkurzacz i w chapę nie sypie. Tak więc zastanawiający jest ten niesmak. ;)
Przynajmniej średnica wylotu na węża jest jakaś sensowna, a nie jak w tym gówienku PTS 500.

Offline swfr

« Odpowiedź #2589 dnia: 28 Czerwca 2017, 16:33:37 czas Polski »
Ktoś ma w zasięgu aktualną gazetkę?

Czy aby nie teraz miały być zestawy bitów?

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #2590 dnia: 28 Czerwca 2017, 16:57:43 czas Polski »
Były.wczoraj u mnie jeszcze dwa kpl leżały

Offline ANalfabeta

« Odpowiedź #2591 dnia: 28 Czerwca 2017, 17:54:43 czas Polski »
Rzuciła mi się wczoraj w oczy jedna ze stron gazetki a na niej odkurzacz warsztatowy z gniazdem na elektronarzędzia.
Będzie polowanie.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #2592 dnia: 28 Czerwca 2017, 18:30:41 czas Polski »
Ktoś ma w zasięgu aktualną gazetkę?

Czy aby nie teraz miały być zestawy bitów?
No właśnie, były w sobotę, kurna wybrałem się w poniedziałek i zostały tylko krótkie, a chciałem sobie kupić długie.

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #2593 dnia: 28 Czerwca 2017, 20:07:41 czas Polski »
Ale że w Lidlu?

Od jutra to ma być ale tylko wkrętarka udr. aku. szlifierka aku. i bity.
Tak przynajmniej mówi apka lidlowska.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #2594 dnia: 28 Czerwca 2017, 21:53:42 czas Polski »
Tak w Lidlu bity długie Parkside, a te co będą, to trochę gorsze Powerfix