Również i ja witam wszystkich bardzo serdecznie.To mój pierwszy raz na tym forum.Mam 66 lat , na imię mi Jurek dla znajomych Olek i tego imienia będę używał.Jestem na emeryturze.Nie jestem stolarzem ale tak jak wielu tu obecnych bardzo lubię " dłubanie" w drewnie, zresztą kocham zapach drewna od młodości, co chyba dobrze charakteryzuje moja osobowość.Nam problem ,ponieważ od niedawna jestem posiadaczem odkurzacza przemysłowego: BEZWORKOWY ODKURZACZ PRZEMYSŁOWY GIPS OTRZĄSACZ 22 firmy "Riwall".Tu zaczyna się mój problem bo wąż odkurzacza posiada końcówkę , taką plastykową która wchodzi do rury metalowej przez co nie pasuje do mojej szlifierki oscylacyjnej akumulatorowej Bosch GSS 18V-10.Nawet poprzez złączkę gumową niestety nie da rady pracować ponieważ końcówka węża odkurzacza jest zbyt ciężka i wyskakuje z tej złączki.Bardzo proszę poradzić mi czy można tę oryginalna końcówkę plastykową zdemontować i dokupić końcówkę pasującą do mojego elektronarzędzia, czy powinienem kupić nowy wąż do odkurzacza i dopasować połączenia z odkurzaczem i elektronarzędziem.Czy jest taka możliwość aby do zakupionego węża zamontować, czy wkręcić potrzebne odpowiednie końcówki, które by zapewniały współpracę z elektronarzędziami.Odkurzacz mój jest przystosowany do współpracy z elektronarzędziami przy czym połączenie węża stanowi dla mnie problem.Próbowałem napisać do Pana jarka z "Dom i Drewno" z zapytaniem bo w swoim filmiku na YT prezentując szlifierkę Bosch GSS 18V-10 podłączał wąż odkurzacza do takiej szlifierki jednak adres mailowy okazał się nieaktualny.Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi, za porady gdyż mimo zaawansowanego wieku czuje się " żółtodziobem" w tych sprawach a chciałbym te urządzenia, które posiadam efektywnie wykorzystać.Przepraszam za długą wypowiedż.