Na początek dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie, wyrazy uznania itp. I tak jak obiecałem, Jak obiecałem, odpowiadam:
1. Kreczmar: w sumie to jedna gaśnica jest tam z czystego przypadku, bo rozbiłem swoją szybką kunę i wyciągałem z niej co się dało.
2. Ogólnie w sprawie offtopu gaśnic: zawsze mam w warsztacie 2 wiadra z wodq. One mnie bardziej przekonują niż jakaś stara gaśnica.
3. Morświn: ten kranik to tzw. szpunt. Tu historia ciekawa, bo licytowałem i przez 2 tygodnie wygrywałem aukcję ze starym zaworem, który by idealńie pasował do tej beczki. No ale, w ostatniej minucie ktoś mnie przelicytował. Trochę mnie to przybiło, bo chciałem jak najszybciej skończyć tą beczkę. No i na szybko czegoś szukałem. Niestety na allegro ceny kosmos, 100-200zł za coś ciekawego. Za to na olx udało mi się kupić ten za 30zł. Może jest trochę za duży, ale cena była prawdziwą okazją.
4. Łukasz G.: olej przylaciał do mnie z USA, ale ostatnio znalazłem taki na allegro i był minimalnie tańszy. A strug zdzierak zwinąłem dziadkowi z półki. On go nie używał, a ja go naostrzyłem i używam do byle czego, bo za bardzo nie mogę rozgryźć jak ma być założony nóż z podcinakiem, a do precyzyjnych prac mam Baileya.
5. MarcinW: ten wzornik to jedna z niewielu rzeczy które przydały mi się w życiu podczas studiów. Służy on do kreślenia łuków pionowych w profilu drogi. Może niewiele Wam to mówi, ale jak kogoś to interesuje spróbujcie wygoglować "droga w profilu, łuki pionowe". Nie wiem gdzie można teraz takie coś kupić. Ja to nabyłem na wydziale budownictwa polśl. Jak byś był poważnie zainteresowany to mogę tam zajechać, kupić i wysłać.