30 Maja 2026, 04:56:31 czas Polski

Autor Wątek: odnawienie półeczki  (Przeczytany 8620 razy)

Offline basia60

Odp: odnawienie półeczki
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Marca 2015, 18:54:38 czas Polski »
tak,wyszło jak opalone,kiepska "szlifierka" ze mnie  :) zobaczymy jak wyschnie jeśli dalej taki to wyląduje w piecu,chyba że uratuje kredowa farba -taki skład znalazłam na domowej roboty farbę  http://www.iheartnaptime.net/chalk-paint/
na stronce, którą podałeś o farbach był tylko e-mail,napisałam o mniejsze porcje może coś zdziałają
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2015, 18:56:31 czas Polski wysłana przez basia60 »
jestem Basia,miło mi  :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Marca 2015, 21:09:30 czas Polski »
Szlifowanie to nie takie proste jak się wydaje...
Dopiero jak się pomaluje jakąś lakierobejcą albo lazurą to widać gdzie powierzchnia jest gładsza.
Polecam przeszlifować p240 miejsca gdzie jest czuć pod palcami szorstkie.

Offline basia60

« Odpowiedź #32 dnia: 10 Marca 2015, 21:32:11 czas Polski »
No cóż na błędach trzeba się uczyć.Tak sobie pomyślałam o tym przetarciu papierem,bo szkoda mi palcy bolących,teraz użyję maszyny,chyba można.Poprawie,po drodze zawsze można się czegoś nauczyć,dzięki za pomoc  :)
jestem Basia,miło mi  :)

Offline Ewka99

« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lipca 2022, 19:38:05 czas Polski »
Zgadzam się, farba kredowa jest wdzięcznym narzędziem przy renowacji różnych mebli. Półka czy krzesła mogą wyglądać jak nowe, a to za sprawą cieniowania i przecierek. Łatwo się ją aplikuje, a dodatkowo meble nie trzeba specjalnie przygotowywać. Farbę kredową można też kłaść na starą farbę, bez żadnego podkładu. Sprzedażą zajmuje się firma Stare na Nowe z Warszawy. O farbie możecie przeczytać tutaj https://www.starenanowe.pl/farba-kredowa-do-mebli.html .

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Lipca 2022, 10:18:32 czas Polski »
Czytałem wpis i już myślałem że nie spam, ale jednak się  chyba pomyliłem. I reklama i jednocześnie brak szacunku dla uczestników forum bo nawet czytac regulaminu się nie chce.
Ręce opadają.