26 Kwietnia 2026, 23:51:30 czas Polski

Ankieta

Czy zamknąć wątek?

tak
11 (57.9%)
nie
8 (42.1%)

Głosów w sumie: 13

Głosowanie skończone: 10 Sierpnia 2015, 19:16:56 czas Polski

Autor Wątek: Emigrancie czy ci nie żal?  (Przeczytany 44775 razy)

a13

• Gość
Odp: Emigrancie czy ci nie żal?
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Maja 2015, 19:50:56 czas Polski »
esteś pewien, że jesteś na właściwym Forum? A tak w ogóle, to dobrze się czujesz?

Drogi Panie nie wiem czy wiesz skąd się nazwa tego wątku "Hyde Park Domidrewno" ?
Za komuny takie wątki  były zakazane i stąd Twoja niewiedza, pisz na watkach gdzie faktycznie masz wiedzę, doświadczenie  i osiągnięcia czyli tematycznych dom i drewno.
Nie jesteś wykładnią i wyrocznią akurat tutaj - dom i drewno tam, tak się znasz i masz wiedzę.

Unikasz odpowiedzi jak nasi dwaj kandydaci.
Zostań przy fachu a nie pouczaj  innych tam gdzie nie masz żadnych przekonań tylko pytania.

Życzę spokoju i nie jątrz, ten wątek nie dla Ciebie :)

Nie zachowuj się jak nasi wybrańcy  Nie-ski i Mac-icz

Za dużo uwag prywatnych, trochę spokoju życzę.

Z wiedzy fachowej nie wynika wiedza o życiu, wartościach, ocenach.
Niestety  u Ciebie to się sprawdza - super fachowiec ale życiowo, no cóż nie ten wątek nie pisz tutaj więcej.
Dobrze się czuję Drogi Ami :)

Wrócę do Twoich stwierdzeń - " szwagier to Kto i Skąd Twoja wiedza ?
łot is "szwagier" ?

a13

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Maja 2015, 19:54:59 czas Polski »
To są niebezpieczne i niepotrzebne tematy  na forum . Wątek proponuję zamknąć lub do kosza

Nie wiem co za wróg stworzył taki wątek i to bez cenzury !!!
Z tego punku widzenia, zgadzam się, wyciąć Hyde Park zostać przy stolarstwie.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #152 dnia: 21 Maja 2015, 20:11:53 czas Polski »
Panowie.  Powróćmy do pewnego poziomu.
Wątek jest gorący i jest duże zainteresowanie.
A nikt nie zmusza do uczestniczenia w nim.
Nie ma potrzeby aby obrażać się nawzajem i kłócić się.
Pzdrawiam.

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #153 dnia: 21 Maja 2015, 20:19:50 czas Polski »
Ja proszę pana Jarka o usunięcie tego wątku żeby atmosfera na forum się nie popsuła.

Offline sebacmielow

« Odpowiedź #154 dnia: 21 Maja 2015, 20:22:11 czas Polski »
Mimo iż dział nazywa się ,,Hyde Park" regulamin również obowiązuje i jestem za usunięciem przynajmniej tej części która jest nie na temat. Forum stolarskie, gdzie i tak znaczna ilość postów to opisy i pytania o sprzęt a teraz jeszcze temat śliski -polityka który niepotrzebnie wnosi napięcie. Żyjmy tam gdzie nam dobrze i zajmujmy się tym co sprawia mam przyjemność a niepotrzebne spory odstawmy na bok. Pozdrawiam i życzę więcej ,,luzu".

a13

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 21 Maja 2015, 20:53:08 czas Polski »
Jestem za !!
Wycieczki osobiste sfrustrowanych osób nie są miłe.
Usunąć !!

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #156 dnia: 21 Maja 2015, 20:58:04 czas Polski »
Drogi Panie nie wiem czy wiesz skąd się nazwa tego wątku "Hyde Park Domidrewno" ?

No cóż Drogi Panie, niby drobiazg, ale:  Tytuł tego wątku, to "Emigrancie czy ci nie żal?". "Hyde Park......." to tytuł jednego z działów Forum.

"  pisz na watkach gdzie faktycznie masz wiedzę, doświadczenie  i osiągnięcia czyli tematycznych dom i drewno.."

- będę pisał gdzie będę chciał, nie jesteś osobą, która będzie mnie cenzurować - przecież tego samego domagasz się dla siebie.

- "Z wiedzy fachowej nie wynika wiedza o życiu, wartościach, ocenach.
Niestety  u Ciebie to się sprawdza - super fachowiec ale życiowo, no cóż nie ten wątek nie pisz tutaj więcej."

Nic nie wiesz drogi kolego o mojej wiedzy i doświadczeniu życiowym i przekonaniach,  nie wiesz też nic o moim fachu. Stolarstwo jest moim hobby, pasją, którym zająłem się od kilku lat będąc na emeryturze. Zawód, zresztą nie jeden mam zupełnie inny. Przykro mi, że nie podzielam Twoich wartości, ocen i przekonań ale tak się składa, że mam je własne, zapewniam że bardzo konkretne.

Nie mam zamiaru przedstawić Ci swojego życiorysu, aby Cię przekonać, że się mylisz. Jestem już w tym wieku, że nic nie muszę, nie muszę, ale  i nie chcę też poznawać Twojej drogi życiowej. Życzę powodzenia
Z wyrazami szacunku
amgorg

Klo

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: 21 Maja 2015, 21:09:11 czas Polski »
Dobra panowie!

Pomarudziliście, poopowiadaliście, więc czas z tym skończyć.
Do takich wywodów są fora polonijne i inne pierdołowato-polityczne twory.
Może, miast przenosić smrodek z tamtych miejsc, pozwolimy cieszyć się zapachem drewna?
Jeżeli weźmiecie to sobie do serca i forum znów stanie się kraina czysto stolarską, to będę wam wdzięczny. Myślę, że nie tylko ja.
Jeśli jednak moja prośba spłynie po jak po kaczce, to wnoszę o dodanie możliwości ignorowania wybranych tematów.

Pozdrawiam z Polski. Taka wioska w Europie. :P

Tak. Zacytowałem siebie z początku wątku. Żałuję, że ani dyskutanci i dziwię się, że Jarek nie uciął tematu wcześniej.
Teraz - nawet gdy wątek zostanie zamknięty/skasowany, to smród pozostanie, a najbardziej wartościowi użytkownicy przestana dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Dałeś dupy panie emigrancie z Londynu zakładając ten wątek w tak wartościowym miejscu, jakim jest (mam nadzieję, że nie napiszę kiedyś "było") to forum.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #158 dnia: 21 Maja 2015, 21:33:53 czas Polski »
Przykro mi że do takiego poziomu zeszła ta dyskusja.
Jestem stolarzem i chcę wrocic do kraju i wrócę.  Zakładając wątek mialem nadzieje na to że bedzie można podzielić sie  doświadczeniami osob które przeszły emigrację i wróciły.  Jak się odnalazły w kraju. Temat trochę odbiegł ale nie wiem czy to źle skoro taka była potrzeba. Szkoda tylko że pewne osoby które jak  mam wrażenie czują się zmuszone do pisanie wszędzie i na każdy temat próbują narzucić swoje zdanie i zamknąć temat na który nie mają ochoty się wypowiadać. Są inne tematy i tam zapraszam tych którym ten nie odpowiada.
No i na koniec. Ja nikogo nie obrażam a jeśli to uczynilem to nieświadomie i bardzo przepraszam za to.
Jasli pan Jarek poprosi o zamkniecie wątku to niezwłocznie to zrobię.
Pozdrawiam wszystkich.

Ps. Moich części ciała nie rozdaję

Offline prezio

« Odpowiedź #159 dnia: 21 Maja 2015, 21:41:11 czas Polski »
Zamknac czy nie zamykac - Otoz jest pytanie;)
Jak zamkniemy, to opgraniczmay i cenzurujemy.
Jak zostawimy - bedzie roslo napiecie i nienawisc.

Panowie i Panie - przeciez kazdy z nas jest dorosly.
Osobiste przygrywki nie maja tu racji bytu bo po co.
Forum Stolarskie - cieszmy sie z tego ze sa ludzie, ktorzy chca sie dzielic wiedza.
Nieznaczy tez to ze nie mozna rozmawiac o innych tematach.

Proponuje rozejm - niech kazdy siebie i innych przeprosi za ewentualne krzywdy i podziekuje za mile slowa i zacznijmy byc przyjacilmi w Stolarstwie.

Watek ma wiele ciekawych informacji i wyciecie nie jest potrzebne - moze wystarczy zamknac mozliwosc dodawania postow.

Pamietajmy jedno - niech sobie polityka i religia ida swoj sciezka, A stolarstwo i zamilowanie do drewna zostawmy nam - Stolarzom, hobbistom i uczacym sie sztuki i rzemiosla;)
Cieszmy sie ze natura nam dala drwno i mozliwosc jego formowania;)

Pozdrowienia z kazdegi zakatka swiatra i z kazdej czastki materii we wszechswiecie, bi nie wazne gdzie jestem, gdzie mieszkam - zawsze bede Polakiem ;)
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #160 dnia: 21 Maja 2015, 22:02:11 czas Polski »
Dziekuje i podpisuje sie obiema rękoma pod tymi słowami

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #161 dnia: 21 Maja 2015, 22:08:40 czas Polski »
Szkoda tylko że pewne osoby które jak  mam wrażenie czują się zmuszone do pisanie wszędzie i na każdy temat próbują narzucić swoje zdanie i zamknąć temat na który nie mają ochoty się wypowiadać. Są inne tematy i tam zapraszam tych którym ten nie odpowiada.

Kolego , jestem od początku na tym forum i czytam wszystko . Świadomie nie zabrałem  głosu   w dyskusji , bo wiedziałem  , że będzie się  robić  coraz goręcej i czym takie  dyskusje się kończą . Ale nie mogę być bierny na to , jak wbija się    " klin " między  uczestników  forum, a jest to nam nie potrzebne.
Dla naszego  wspólnego  dobra i zgody jak najmniej polityki a jak najwięcej wiórów  i drewna

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 21 Maja 2015, 22:09:19 czas Polski »
Tak ogólnie i nie do konkretnej wypowiedzi, to widzę ,że zaczęło się " politykowanie przy stole u Cioci na imieninach " No może i dobrze , mamy w końcu "wolność słowa".

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: 21 Maja 2015, 22:17:04 czas Polski »
Dobrze ze nie ma plusów minusów bo by się posypały :-) ostatnio pojawia się sporo nowych uczestników  psujacych atmosfere. Chociażby głupim pytaniami które padały już na forum sto razy, wystarczy użyć opcji szukaj. Kilku zacnych uczestników tego forum wypowiedzialo się w temacie i chociaż z niektórymi się nie zgadzam, to nie wpływa to na mój szacunek do nich. Panowie robią dobra robotę w temacie stolarstwa i budowali forum od początku więc wychodząc z tego wątku zapominam o ich preferencjach politycznych i oceniam wkład w forum. Proponuję zamknąć wątek jak już sobie pogadaliśmy. Pozdrawiam

wysłane przy użyciu tapatalk

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 21 Maja 2015, 22:18:40 czas Polski »
Ps. Przez politykę nie jedna szwagierska więź się już rozpadła :-)

wysłane przy użyciu tapatalk