23 Kwietnia 2026, 14:45:04 czas Polski

Autor Wątek: Szukam. Patenty na przechowywanie wierteł  (Przeczytany 5336 razy)

Offline jarekkrulikowski

Szukam. Patenty na przechowywanie wierteł
« dnia: 08 Maja 2015, 18:20:23 czas Polski »
Witam :) Panowie takie pytanko macie możesz jakieś ciekawe patenty na przechowywanie wierteł? Zostało mi troche resztek z podłogi i myślałem ze może z tego coś, bo to i cienkie i mocne. Chce jakoś oddzielić wiertła do metalu, drewna i betonu bo na razie mam wszystko razem, tzn pudełko podzielone na 3 ale takie wąskie te przegródki i ciezko coś siegnać, a z drugiej strony nie mam tego tak dużo żeby jakiś kurcze systainer robić o wymiarach torby podróżnej :P

krzysiek

• Gość
Odp: Szukam. Patenty na przechowywanie wierteł
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maja 2015, 18:38:03 czas Polski »
Witam
Sklej parę desek w wyższy klocek i ponawiercaj wiertłami otwory. Nie wiem jakie masz warunki , można to postawić na stole warsztatowym albo pod , albo zawiesić pod skosem na ścianie. W podobny sposób zrobiłem stojak na dłuta tylko deski ( z małej palety jednorazowej ) ustawione są na sztorc i poprzedzielane kawałkami sklejki ,żeby utworzyły się szczeliny. Całość oheblowana i zabejcowana stoi na blacie strugnicy.
Pozdrawiam

kwita

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maja 2015, 18:43:03 czas Polski »
Ja mam plan w głowie, wymiary zewnętrzne jak systeiner, 296mmx396mm (o ile pamięć mnie nie myli) ze sklejki wysokość ok 40mm, podzielone na przegródki... Najpierw chciałem zrobić przechowywanie w pionie, ale w miarę upływu czasu, mam po kilka sztuk z jednej średnicy, przy przechowywaniu w poziomie, do każdej przegródki można włożyć kilka takich samych. Szerokość przegródki ok.35-40mm, długość 137mm. Ramka zewnętrzna ze sklejki 8mm, wewnątrz przegródki 5-6mm. Zrobię takie 3 szt. Jedna wkładka na wiertła to metalu i betonu, druga do drewna a trzecia na wiertła łopatkowe. Całość będzie wkładana do półki, która jest na prowadnicach z pełnym wysuwem...
« Ostatnia zmiana: 08 Maja 2015, 18:46:13 czas Polski wysłana przez kwita »

Offline prezio

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Maja 2015, 18:49:41 czas Polski »
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline prezio

------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maja 2015, 19:35:24 czas Polski »
Ja ostatnio podłapałem od Pragmatycznego pomysł z pustymi pudełkami po pluszu czy magnezie, takie plastikowe tuby.
Bardzo dobry pomysł i nie rdzewieją co jest ważne.
Mają pochłaniacze wilgoci.
Idealne kiedy trzeba do skrzyneczki zabrać w drogę ;D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #6 dnia: 08 Maja 2015, 20:07:55 czas Polski »
Kurcze szybki Kozio jesteś, bo mnie ubiegłeś :o
Temat Przemka ,pomysł mój a i Tomekz tak przechowuje wiertła :P
Pozdrawiam :)

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Maja 2015, 20:18:01 czas Polski »
A ja sie zapytam jaki mój patent?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

Offline jarekkrulikowski

« Odpowiedź #8 dnia: 08 Maja 2015, 20:47:17 czas Polski »
A ja wam powiem tak :D
Po 1. Dziękuję wam Panowie za wszelkie rady itp :)
A dwa to wymyśliłem coś innego, materiał już pocięty, co najważniejsze wyszło dosyć mało tego, powoli się klei (szkoda ze nie wszystko za jednym razem, ale bieda w ściski  :D )
Kilka fotek jest porobionych więc jutro może poproszę Jarka o zmianę tematu i wrzuce coś. Z góry mówię, że musicie mi wybaczyć jakość zdj ale mam troche porysowaną szybkę w tel od aparatu :P

Offline prezio

« Odpowiedź #9 dnia: 08 Maja 2015, 21:05:24 czas Polski »
Spoko - wazne zeby bylo widac co i jak - jestem ciekaw jaki miales pomysl ;)
------
Robert

kozio

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Maja 2015, 22:44:12 czas Polski »
Temat Przemka ,pomysł mój a i Tomekz tak przechowuje wiertła
Za pomyłki przepraszam ;)
Jeśli się mylę to mnie popraw!

Pomysł prosty ale zajebisty.

Offline jarekkrulikowski

« Odpowiedź #11 dnia: 08 Maja 2015, 22:56:40 czas Polski »
prezio nie obiecuję że jakoś wcześnie pokaże może dopiero pod wieczór bo remont nie jest skończony i jutro ciąg dalszy ale postaram sie do południa mniej więcej skończyć.
iii wskoczę do sklepu po baterie do aparatu, chociaż też nie jest jakaś kosa ale coś lepiej będzie widać :)

Offline jarekkrulikowski

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Maja 2015, 19:38:40 czas Polski »
Tak jak pisałem tak dodaję :)
Trochę powyrywało ten laminat czy co to jest i tak trochę widać różne niedociągnięcia jednak na żywo całkiem inaczej się prezentuje a ogólnie całość machnę czarnym sprayem i wszystkie niedoskonałości jak wyrwania znikną :) Spełnia swoją rolę, dosyć szerokie i długie można grzebać bez problemu :P na zdj wrzuciłem do pudełek to co było pod ręką wiec tak troszkę pusto w tym.

Ogólnie jak tylko skonczyłem to zdj robiłem od razu i jeszcze brudne itp ale musicie mi wybaczyć to jakoś :P
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2015, 19:40:57 czas Polski wysłana przez jarekkrulikowski »

Offline jarekkrulikowski

« Odpowiedź #13 dnia: 09 Maja 2015, 19:39:37 czas Polski »
Ciąg dalszy :)

kwita

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Maja 2015, 20:48:40 czas Polski »
...i jest piękny systeiner. O czymś podobnym pisałem tylko że w moim będą przegródki na poszczególne średnice