Zasadniczo jest to realizacja, ale nie mim ją przedstawie to muszę zadać kilka dodatkowych pytań.
W zeszłym roku robiłem u rodziców taras, rozszerzenie balkonu murowanego na ogród.
Pomysł był taki, że w murowałem dwuteownik w beton do tego przymocowałem drewnianą belke (patrz zdjęcie)
Potem już belka w pionie od słupka do słupka potem mniejsze w poprzek no i już deski.
Taras stoi, ale zaczął się kołysać na dwóch podporach. Podejrzewam, że śruba wyrobiła większy otwór w drewnie bo raczej nie w dwuteowniku.
Teraz jest pytanie, jak to lepiej zrobić? Poprawić. Pytam dlatego, że sam będę u siebie teraz coś podobnego stawiał. (plan.jpg)
Tylko teraz pytanie jakie zrobić stopy. póki co wykopałem dołki i chce zrobić podobny patent, ale niestety te poluzowanie o którym piszę mnie martwi.
Druga sprawa, jak widać na zdjęciu po prawej jest wylewka i nie wiem jak do tej wylewki się przyczepić. Mój pomysł to się przez nią przebić,
ale dużo roboty, może lepiej po prostu na tym jakoś się postawić.
Pod tarasem/podestem będzie jakaś agrowłóknia co by mi nic nie rosło, chociaż w połowie to tam jest wylewka, a przy samej ścianie jakaś mała piwniczka
zasypana gruzem. Ogólnie masakra. by tam kopać.
Zatem proszę o sypanie pomysłami i poradami już z góry dziękuję.