dziękuję za miłe opinie Panowie,
... czyli jednak coś tam mi w życiu wychodzi

A ja zapytam jak to będzie zamocowane -bo już widzę że chyba trochę nietypowo
szczerze powiem że dostałem ogólny rysunek jak mniej-więcej skrzydło bramy ma wyglądać, co do zamocowania to na pewno będzie nie typowe , tak samo zresztą jak brama. Nie dowiedziałem się jeszcze takich szczegółów.
bramy piękne 
Czy one będą się chowały przy otwieraniu w szczelinę między dwoma ścianami ? Patrząc na profil łuku wydaje mi się , że to są dwie oddzielne bramy , a nie jedna dwuskrzydłowa , czy tak ?
chować w szczelinę się nie będą, tylko najeżdżać na ścianę działową, mogą to być dwie różne bramy (w tytule napisałem że dwuskrzydłowa bo dwa skrzydła miałem zrobić i na razie zagłębiam się na tyle aby jak najlepiej to zrobić). Dziś wiem że będzie jeszcze jedna brama mniejsza dwuskrzydłowa przesówna dla ludzi... te które już trakcie powstawania to bramy przejazdowe...
biorąc pod uwagę szalone pomysły inwestora wszystkiego mogę się spodziewać, ale pewny jestem że na pewno będzie to zrobione z klasą i gustem.
Jest na co popatrzeć. Mam nadzieję, że pokażesz fotki po montażu na miejscu przeznaczenia?
Naturalnie, po to założyłem między innymi temat, bo cała inwestycja jest ogromna i kosztuje ciężkie pieniądze, a bramy które robię to tylko mały pryszcz w poównaniu do reszty. Konkretnie to jest to odnowienie kompletne 6 piętrowego(chyba) budynku starego młynu murowanego z cegły (obecnie elewacja budynku została nawet przepiaskowana

) w moim mieście. Jeszcze tam w środku nie byłem więc za dużo nie wiem, co się dowiem to napiszę. Chcę się również wkręcić na kładzenie podłogi (z desek dębowych i modrzewiowych)