Witam.
Chodzi za mną piła, przez chwilę zastanawiałem się nad mafell erika 85 który wisiał na olx jakiś czas, ale daleko trzeba było jechać, żeby oglądnąć i nic z tego nie wyszło.
Szukam czegoś, czym można by zeskosować na 45 stopni w miarę precyzyjnie.
Naczytałem się o mlt100, organoleptycznie w jakimś markecie potwierdziłem to o czym się naczytałem, powiedzmy, że jestem świadomy, że nie jest to super precyzyjny sprzęt itd.
Przez chwilę szukałem jakiejś małej formatówki z wózkiem (brak miejsca i poza budżetem były), później ten mafell, w miedzy czasie bosch 10 używany, tyle że przywieziony dla kogoś na zamówienie więc niby do sprzedania, ale jednak nie, no i stanęło na mlt100, lokalnie mam go w sklepie, w cenie jakiejś w miarę rozsądnej i w sumie pojutrze byłbym skłonny go kupić (jutro mam wyjazd całodniowy

) tylko nurtuje mnie to skosowanie, czy na tej makicie da radę zeskosować na 45stopni np. bambus na odcinku 400mm tak żeby się dwa elementy schodziły ładnie. Wiem że na wszystkim da się zeskosować, kwestia czy umęczyć się będzie trzeba bardzo, czy tylko troche?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, no i jeszcze jedna sprawa, ta oryginalna piła co dają do tej makity to warta cokolwiek, czy od razu kupić coś do drewna dedykowanego ?