03 Maja 2026, 10:44:18 czas Polski

Autor Wątek: Półka z plyty a gk  (Przeczytany 5109 razy)

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Najprościej - najtrudniej.
  • View Gallery
Odp: Półka z plyty a gk
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lipca 2015, 10:53:55 czas Polski »
Pamiętaj żeby poprawnie osadzić ślimak musisz mieć odpowiedni grot z końcówką wiercącą z kolei do molly odpowiedni ściągacz.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lipca 2015, 11:45:46 czas Polski »
Kolego Krzykos86  podam ci patent na tacy. :)

Jak będziesz sklejał dwie płyty to górną zrób szerszą o 12,5 mm + przestrzeń pusta w ścianie .
Następnie wytniesz k.g na grubość 18 mm w poziomie ( czysto od  dołu ) , tam gdzie będzie zamocowana pólka na ścianie .
Tam gdzie zawadzają profile konstrukcji ściany wytniesz   odpowiednie kawałki w półce.
Teraz gotową półkę wciśniesz w otwór tak by doszła  aż do k.g z drugiej strony .
Dla usztywnienia można , w miejscach przechodzenia łączników konstrukcji , bezpośrednio nad półką wywiercić małe otwory na wężyk i wcisnąć  piankę  + silikon akrylowy maskujący niedoróbki  .
Żadnych wyjazdów i zakupu zbędnych łączników i ślimaków , które nie nadają się akurat do tego co robisz .

Można też , wyciąć szerszy otwór ,  wstawić belkę  na to z powrotem k.g i mocować na szpilkach , lub wstawiać  kawałki sklejki poziomo w zrobiony otwór , a potem na wkręconym dłuższym wkręcie obrócić je  pionowo i dać pianę dla ich przytrzymania.

Offline krzkos86

« Odpowiedź #17 dnia: 11 Lipca 2015, 13:30:34 czas Polski »
Tomekz dzięki za pomysł nie pomyślałem o tym aby wyciąc plyte k.g
Wytne 36mm w scianie  półke wsunę do oporu tak aby łapnąć ja w drugim pokoju wkrętami ( chociaż w 2 miejcach ) do plyty kg dokrece najpierw sklejke na krawedziach otworu - poziomo od wewnetrznej strony. Mysle ze przez otwór 36 da rade.  Jeszcze raz dzieki.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka