07 Maja 2026, 14:11:03 czas Polski

Autor Wątek: Meble kuchenne  (Przeczytany 22966 razy)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Meble kuchenne
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Kwietnia 2016, 05:54:42 czas Polski »
To fajnie. Ja mam za sobą doświadczenie z takim błędem i nauczyłem się. Nikomu nie życzę podobnego.
Gratuluję kuchni i pozdrawiam.

Offline arturs

« Odpowiedź #106 dnia: 30 Kwietnia 2016, 08:55:12 czas Polski »
Parę fotek, jeszcze górne szafki mnie czekają:

Tu ten kąt, muszę dorobić narożnik, na razie jako zaślepka robi szuflada która poszła do wymiany (akurat wymiar pasował)

Offline arturs

« Odpowiedź #107 dnia: 16 Lipca 2016, 17:26:51 czas Polski »
trochę opóźnienia ze względu na kontuzję nogi.. ale już nie mogłem usiedzieć to powiesiłem chociaż górne szafki, dorobić muszę drzwiczki ale już kuchnia żyje, przetwory się robią..

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #108 dnia: 16 Lipca 2016, 17:53:18 czas Polski »
Wszystko ladnie ale jedno mnie meczy. Czemu nie ma pochlaniacza nad pkyta grzewcza ?
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Andriu

« Odpowiedź #109 dnia: 16 Lipca 2016, 18:05:58 czas Polski »
Może nie potrzebny. Ja we środę  rozbierałem kuchnię bo będę robił znajomym nową w czasie ich wyjazdu i zawsze  pani domu narzekała że okap nie działa i śmierdzi  w całym domu a szczególnie na poddaszu. Jak się okazało okap nie był podłączony do komina i nie było założonych żadnych filtrów aby działał jako pochłaniacz.  Szczęka im opadła. A tak apropos  to  kuchnię wymieniają po 5 latach używania. Blaty popuchnięte, drzwi się  urywały,  w szufladach wypadały dna z pilśni bo  zachodziły tylko 5 milimetrów na krawędź płyty bocznej szuflady. kuchnia postawiona na boczkach i jak zepsuła się zmywarka to naciągły wody.  Nigdzie ani grama silikonu nawet pod zlewem i robił to ponoć zawodowiec z kilkuletnim doświadczeniem.
 A tu proszę kolega odwalił kuchnię jak ta lala. Szacun jesteś bohaterem w swoim domu.
Pozdrawiam

radeks

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 16 Lipca 2016, 20:21:50 czas Polski »
naprawdę ładnie, Arturs. Wszystko ze smakiem.

Offline arturs

Meble kuchenne
« Odpowiedź #111 dnia: 16 Lipca 2016, 23:58:37 czas Polski »
dzięki, już kombinuję co by tu jeszcze :)

Wszystko ladnie ale jedno mnie meczy. Czemu nie ma pochlaniacza nad pkyta grzewcza ?
Żona STANOWCZO zakazała robić - pytałem 3 razy ;) .. zarówno okapu jak i pochłaniacza.. Po paru latach używania tylko indukcji (w poprzednim mieszkaniu z pochłaniaczem, a teraz dwa lata bez) stwierdziła, że to tylko niepotrzebny kurzołap i szmatą sama zetrze.. Jak stwierdzi że chce to szafkę skrócę i tyle..

Radeks - przypominam się o obiecanym filmie z lakierowania i polerowania :)
« Ostatnia zmiana: 17 Lipca 2016, 00:01:09 czas Polski wysłana przez arturs »

Offline arturs

« Odpowiedź #112 dnia: 17 Lipca 2016, 09:52:33 czas Polski »
Andriu, dokładnie tak jak piszesz - w starym mieszkaniu okapu nie można było podłączyć do wentylacji bo wspólne kanały i spaliny i robił za pochłaniacz w którym może raz byly filtry wymieniane.. Ani tego wytrzeć ani umyć. Tu mam wszystko, łącznie z osobnym kominkiem na dachu ale żona nie chce, gazu nie mamy, wentylacja mechaniczna sprawna to i okapu nie musi być.
Dzięki

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #113 dnia: 17 Lipca 2016, 09:57:52 czas Polski »
Bardziej chodzilo mi o ochrone szafek nad plyta. Podczas gotowania bedzie mnostwo wilgoci i tluszczu osadzalo sie na nich. Ciekawy jestem jak bedzie po niedlugim czasie to wygladalo bo nigdy tak nie robilem.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline piotrekamg

« Odpowiedź #114 dnia: 17 Lipca 2016, 10:24:58 czas Polski »
Może nie na temat ale... Mam indukcje w drugim mieszkaniu gaz indukcja jest o niebo fajniejsze od gazu ale bez okapu życia nie ma:-)

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

Offline pan80

« Odpowiedź #115 dnia: 17 Lipca 2016, 12:51:47 czas Polski »
Witam!

Całość prac ok ale dlaczego fronty dołem nie tworzą jednej linii tylko każdy sobie. Mam na myśli zmywarkę i dwie szafki obok
każdy front inaczej??

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #116 dnia: 17 Lipca 2016, 12:54:55 czas Polski »
Bardziej chodzilo mi o ochrone szafek nad plyta. Podczas gotowania bedzie mnostwo wilgoci i tluszczu osadzalo sie na nich. Ciekawy jestem jak bedzie po niedlugim czasie to wygladalo bo nigdy tak nie robilem.

Oglądałem  wczoraj belkę nad okapem u  znajomego , wyglądała jak muchołapka od tłuszczu

Offline arturs

Meble kuchenne
« Odpowiedź #117 dnia: 17 Lipca 2016, 14:54:31 czas Polski »
Witam!

Całość prac ok ale dlaczego fronty dołem nie tworzą jednej linii tylko każdy sobie. Mam na myśli zmywarkę i dwie szafki obok
każdy front inaczej??

Jeden front pod zlewem do wymiany bo się walnąłem w liczeniu (nie uwzględniłem dobrze tego ceramicznego kołnierza), zmywarka tez stoi póki co na podwyższeniu, mam do przeróbki i do dorobienia kilka drzwiczek i blendy tak że docelowo się wyrówna z pozostałymi przy następnej partii drzwiczek. Teraz ze względu na kontuzję nogi jeszcze mam przerwę w robotach stolarskich..

radeks

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 17 Lipca 2016, 17:52:59 czas Polski »
Radeks - przypominam się o obiecanym filmie z lakierowania i polerowania

cześć! :) polerowanie już było:

lakierowanie przy następnej okazji :) pzdrawiam

Offline arturs

« Odpowiedź #119 dnia: 17 Lipca 2016, 19:54:24 czas Polski »
aa.. no tak, o lakierowaniu :)