Wkrętarka kupiona głównie do użytku domowego ale po zakupie wziąłem do pracy żeby sprawdzić w trochę trudniejszych warunkach
Zalety:
-przede wszystkim akumulatory trzymają dużo dłużej niż się spodziewałem (porównuję do wkrętarki einhell'a 18V którą kiedyś miałem)
w pracy przy wkręcaniu wkrętów, 100-200szt na dzień raczej mniejszych rozmiarów jedno ładowanie akumulatora starczało mi na 2,5 dnia
-jak na taką małą wkrętarkę dość mocna
-bardzo precyzyjny wyłącznik bardzo łatwo regulować obroty, elektronika także dobrze utrzymuje wybrane obroty
-lekka i mała, mogłem użyć tam gdzie wcześniej używałem ręcznej grzechotki z braku miejsca
-dwa biegi
-oświetlenie doświetla miejsce pracy w odległości około 3-4 cm od uchwytu czyli przy standardowym wkrętaku świeci już na miejsce pracy
-kontrolki poziomu baterii działają dobrze jest też powiadomienie o małej ilości prądu w baterii , nazwali to rezerwą
-obudowa solidna guma jest tam gdzie powinna być
-uchwyt trzyma bardzo dobrze
-ładowanie 2ah mniej niż godzinę, podają 40 min ale nie chciało mi się sprawdzać
-gwarancja trzy lata, nie wiem jak działa serwis bo jeszcze nie musiałem korzystać a mam jeszcze coś z tej firmy i jak na razie działa idealnie, to chyba dobry znak
Wady
-największą wadą jest lekki luz osi uchwytu, nie jest to bicie tylko wyczuwalny luz, w zasadzie większość wiertarek ma taki luz w większym lub mniejszym stopniu ale według mnie powinien być mniejszy jeśli już musi być
-ładowarka podczas ładowania zakłóca mi radio w warsztacie (radio zaczyna szumieć) dziwna wada-nie wada ale dla mnie to wada
Teraz kilka informacji z instrukcji których w opisach w sklepach przeważnie nie ma
-podobno ma zabezpieczenie przeciążeniowe i po przegrzaniu zwolni obroty jak ostygnie wróci do normalnych
-akumulatory mają zabezpieczenie przed pełnym rozładowaniem
-ładowarka kontroluje temperaturę akumulatorów i nie włączy ładowania jeśli są za ciepłe
Powyższych nie sprawdzałem
Ogólnie godna polecenia a mając ładowarkę i akumulatory można dokupić inne narzędzia z serii 10,8