Panowie postanowiłem ponowić swoją prezentacje po raz drugi bo czas mnie nagli niesamowicie, a liczę, że pomożecie mi w wyborze. Jak pisałem poprzednie lubię prace z drewnem i chciałbym poświęcić mu więcej czasu, a nawet zacząć się z tego utrzymywać. Udało mi się otrzymać trochę grosza z dotacji i chciałbym go wydać bardzo rozsądnie na narzędzi które mi się przysłużą w pracy i nie będą stać w kącie i ładnie wyglądać. Wy jako fachowcy w temacie i praktycy może mi dobrze doradzicie. Już od kilku dni przeglądam forum i czytam różne recenzje i zrobił mi się nie mały mętlik w głowie, że nie wspomnę o godzinach przed monitorem, a czas rozliczenia się z pieniędzy zbliża się, a ja nie jestem przekonany co do trafnego wyboru. Kwota jaką przeznaczam na wydatki to ok 17000 i chciałbym za nią nabyć-to takie wstępne przemyślenia- Grubościówkę makita, piłę szablastą makita , piła łańcuchowa makita, ukośnica bosch gcm 12 gdl, piła stołowa chyba bosch gts10j lub 10xc, jakiś stół do ukośnicy, odkurzacz przemysłowy bosch gas 35m, frezarka górnowrzecionowa, podpowiedzcie czy zmierzam w dobrą stronę. Myślałem o takim podstawowym wyposażeniu warsztatu w niezbędne i najpotrzebniejsze narzędzia. liczę na waszą pomoc.