03 Maja 2026, 15:16:29 czas Polski

Autor Wątek: Po co komu drogie narzędzia  (Przeczytany 4927 razy)

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
Odp: Po co komu drogie narzędzia
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Listopada 2015, 07:17:13 czas Polski »
Całkowicie gadzam się z kolegą mily68 bo  trochę się temat pogmatwał. Proponuję założyć jakiś wątek o stali na ostrza do strugów dłut i tym podobnych bo w temacie mamy teraz wszystko i nic.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #16 dnia: 04 Listopada 2015, 09:06:29 czas Polski »
szybciej myślę jak piszę, ok niech ktoś czuwa na forum nad poprawnością naszego języka 

Ja mam gorzej  :P myślę co innego a ręce piszą co innego :o ::) :P
Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ,potrafię zagmatwać prosty temat :-[ ale nie będę się licytował z kolegą  ;D
I dam radę jako starszy "baran ortograficzny" ;D
Ortografię to komp sprawdza(ale to już wiesz)nie dźgaj w oczy czytających kolegów i nie każ siebie pilnować.
Wyznaję zasadę porządki najlepiej zacząć od  samego siebie,tak samo z pisaniem i zmienianiem świata ,nie każ siebie pilnować bo to takie matkowanie.
Co do produkcji towarów to już dawno można powiedzieć że jesteśmy"chińczykami europy" nie obrażając nikogo.
A pisanie nie na temat może ma swoje uroki ,ale nie życzę nikomu żeby szukał odpowiedzi na nurtujący go temat,a tam zamiast wiadomości o strugarce jest dyskusja o strugach ręcznych ???
Niby tym można strugać i tym ,ale jaka różnica.
Sorry że pozwoliłem sobie podsumować i nie na temat :-\
Pozdrawiam i miłego dnia :)

Online tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Listopada 2015, 12:04:20 czas Polski »
A pisanie nie na temat może ma swoje uroki ,ale nie życzę nikomu żeby szukał odpowiedzi na nurtujący go temat,a tam zamiast wiadomości o strugarce jest dyskusja o strugach ręcznych

Musimy sie bardziej starać , bo   stare pytania będą  ciągle  wracać.

Offline Rizer

« Odpowiedź #18 dnia: 04 Listopada 2015, 18:37:51 czas Polski »
Na tym filmiku
- 1:54 - on ma takie ostre to narzędzie czy to drewno takie miękkie?
,,Dla człowieka który ma tylko młotek, wszystko zaczyna wyglądać jak gwóźdź"
                                                                Abraham Maslow

Offline Henry

« Odpowiedź #19 dnia: 04 Listopada 2015, 18:41:57 czas Polski »
To drugie - żadna ostrość nie wprowadzi ostrza tak jak w masło - drewno się musi poddać na boki, a do tego ostry czubek nie wystarczy.

P.S. Przepraszam za moją polszczyznę - ledwo wybroniłem na trójkę na maturze z polskiego ;)

Offline krit 6

« Odpowiedź #20 dnia: 04 Listopada 2015, 21:00:02 czas Polski »
Henry, nie przejmuj się tak tą swoją polszczyzną, bo Ci co od nas jej wymagają sami ją zaśmiecili makaronizmami , których ostatnio cała masa z jeżyka angielskiego dostała się do polskiej mowy. I tym nikt się nie przejmuje, a Tobie zwracają uwagę że przecinek nie tam gdzie nie powinien być, lub jakieś słowo źle odmieniłeś. Być sobą.

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Listopada 2015, 21:30:32 czas Polski »
@krit 6  jeżeli już to "bądź sobą" . Przestań już ,bo wpędzasz ludzi w stres  ;)